#QALV 2017 Samen groen groot maken

  • 20 juni 2017
  • 0 reacties
  • 574 keer bekeken

Reputatie 5
Badge +13#QALV 2017 Samen groen groot maken

We blikken terug op een succesvolle editie van onze Algemene Leden Vergadering. Een korte sfeerimpressie:

Verwelkomd door de geur van koffie en warme stroopwafels druppelden onze leden uit het hele land de Fabrique in Utrecht binnen. De voormalige fabriek was op 10 juni het podium van de Algemene Leden Vergadering van Qurrent. Met een festivalmarkt en workshops is de ledenvergadering uitgebreider en dubbel zo goed bezocht als de eerste editie.

Wim Meijer, voorzitter van de Raad van Commissarisen opent de vergadering. Met een terugblik op 2016 en de plannen voor dit jaar spreekt directeur Richard Klatten de zaal toe. Zijn boodschap: duurzaamheid moet iets zijn van de massa, niet alleen van de groene voorhoede.

Later stellen betrokken leden hun vragen. Een lid zoekt medestanders voor meer duurzaamheid op scholen, een ander geeft aan dat er ook samenwerking gezocht kan worden met de kleinere sportclubs. Nadat de vragen zijn beantwoord en er verder wordt gediscussieerd is het tijd voor de financiële kant van de vergadering. Directeur Denis Slieker licht de cijfers toe en beantwoordt opnieuw vragen uit de zaal. Daarmee is het formele gedeelte gesloten.

Het tijd voor de inspirerende keynote van Anne-Marie Rakhorst. Ze is initatiefnemer van 17doelendiejedeelt.nl en ze is gekomen met een missie.
Met video’s van kinderen uit het hele land laat ze zien dat er aan de 17 werelddoelen van de VN overal in Nederland wordt gewerkt. Met een voorbeeld van een lokale community in een sloppenwijk stelt zij de zaal de vraag: als mensen in dusdanige situaties zelf van alles kunnen opzetten, waarom is het voor ons dan zo lastig om de duurzame energietransitie te versnellen? Handen uit de mouwen en samenwerken is haar boodschap!

Als tijdens de lunch het treintje met de broodjes de laatste halte is gepasseerd worden de bezoekers opgesplitst voor de workshops. Van crowdfunden, duurzaam bouwen tot effectief brainstormen, iedereen leerde op deze dag iets nieuws.

Aan het einde van de dag wordt de zaal omgedoopt tot ALVfestival. De leden kunnen met de VR-bril op bezoek bij het windmolenpark of een prangende vraag stellen aan de klantenservice. Dat is nog niet alles: met Qurrent’s eigen rad van fortuin vielen een aantal mensen in de prijzen. We zagen veel belangstelling voor de stands maar misschien nog wel meer voor elkaar: want wat er vooral gebeurde vandaag is dat de leden met elkaar het gesprek aangingen en samen plannen maakten om Nederland sneller duurzamer te maken.

Wat heeft jou geïnspireerd tijdens de ALV?

0 reacties

Geen reactie

Reageer