Sticky

Solarpark de kwekerij is geopend!

  • 20 juni 2017
  • 0 reacties
  • 543 keer bekeken

Reputatie 5
Badge +13


Solarpark de kwekerij is geopend!

Het eerste landschapspark ter wereld waar zonnestroom wordt opgewekt is op 3 juni geopend. Een park met prachtige natuur met wadi’s, nestkasten en brilschapen waar ook veel speelruimte is voor kinderen én daarbij stroom levert aan 550 huishoudens. Een unicum in de wereld! Het filmpje kan je bekijken door onderaan op het plaatje te klikken.

Lodewijk Hoekstra en landschapsontwerper Nico Wissing ontwierpen het park volgens de principes van hun NL Greenlabel. Het allereerste zonne-energiepark ter wereld is 7 hectare groot en biedt ruimte aan 7.000 zonnepanelen. We zijn er trots op dat wij de groene stroom leveren.

"Dit is het voorbeeld dat het ook echt anders kan”, zegt Lodewijk Hoekstra. “Zonne-energie opwekken 2.0 met respect voor het klimaat, de mens en het landschap; integraal en duurzaam ontwikkelen. Dit zonnepark wordt misschien wel de standaard qua aanpak en opzet. Niet alleen met oog voor commercie, maar ook met nadruk op kwaliteit van de omgeving. Dat nemen we mee vanaf de tekentafel. Ik ben trots op het resultaat!"

Richard Klatten, directeur van Qurrent: “In het park komt educatie over duurzame energie en plezier bijeen. Een prachtig voorbeeld van hoe je met buurtbewoners, gemeente en duurzame partijen iets unieks kan creëren. Iedereen kan meedoen en stroom afnemen van het park en daarmee wordt het behoud van het park ook nog gegarandeerd. Ik vind Solarpark de Kwekerij een prachtig voorbeeld van hoe je samen groen groot kan maken.”

Vanuit gemeente Bronckhorst en de provincie Gelderland is volop medewerking verleend. Doel van het initiatief is te laten zien dat zonne-energie uit je achtertuin ook samen kan gaan met een prachtig park. Voor kids in Hengelo en omgeving zijn zonnepanelen in 'hun achtertuin' straks heel normaal. En dat is juist de bedoeling, want kinderen zijn de toekomst en zij kunnen met de know-how die zij opdoen in dit park een essentiële bijdrage leveren aan de noodzakelijk energietransitie!

Doe jij mee met Solarpark de Kwekerij? En wat moet er volgens jou nog toegevoegd worden aan dit park?

Groeten van Tanja


0 reacties

Geen reactie

Reageer