Sticky

Stel je vraag aan de Qurrent Ledenraad!

  • 3 oktober 2016
  • 35 reacties
  • 9241 keer bekeken

Onze coöperatie wordt sinds 1 juni 2016 bemand door een nieuwe Ledenraad. Zij zijn door de ALV gekozen op 21 mei 2016. Zij stellen zich graag even voor. Heb je vragen voor ze? Stel ze hieronder!

35 reacties

Mijn naam is Lucien Joppe, 48 jaar oud en woonachtig in Hellevoetsluis. Ik ben getrouwd met Charmaine. We hebben 2 kinderen, een zoon (Max) van 18 en een dochter (Puck) van 14 jaar oud. In mijn vrije tijd doe ik wat aan windsurfen, computeren, klussen, energie optimalisatie en diverse andere zaken. Gedurende een 4-tal jaren heb ik een bestuursfunctie vervuld bij onze lokale Scouting vereniging van zo’n 250 leden. Als opleiding heb ik na de MTS Elektronica de HTS Technische Bedrijfskunde gevolgd. Na vele jaren in diverse IT gerelateerde functies ben ik een tiental jaar geleden als zelfstandige gestart. In deze periode heb ik 8 jaar lang afwisselend projecten gedaan voor zowel Eneco als Delta. Sinds een jaar ben ik vennoot (Partner) van een zeer eigentijds software ontwikkelbedrijf IHomer, waarbinnen ik verantwoordelijk ben voor IHomer Atlantic Green B.V.. Wij ontwikkelen software voor bedrijven in die zich bezig houden met de energietransitie en elektrisch vervoer in het bijzonder. Hiervoor ontwikkelen we zowel backoffices systemen als embedded software voor in de laadpaal. Privé komt het belang van duurzame energie tot uiting door onder meer een hybride auto, zelfgeplaatste zonnepanelen en mijn lidmaatschap van Qurrent. Gezien mijn interesse in duurzame energie en kennis van de energiemarkt denk ik een goede bijdrage te kunnen leveren aan de ledenraad van Qurrent.
Ik (Aucke Douwes Isema) studeerde filosofie in Leiden. Na de studie ben ik door een reeks toevalligheden terechtgekomen in de Management Consultancy. Na een kleine tien jaar te hebben gewerkt als efficiency expert probeer ik nu de filosofie en de consultancy te verenigen. Onder de naam Applied Philosophy Solutions breng ik de thema's van de "nieuwe economie" naar de boardroom en naar de werkvloer - filosofisch bekeken vanuit zingeving, vanuit de 'waarom'-vraag, en operationeel bekeken vanuit verandermanagement, welke stappen zetten we om een cultuuromslag te bereiken. De thema's van de nieuwe economie vind ik uiteraard bij uitstek terug in onze energie-coöperatie. Niet alleen duurzaamheid, wat uiteraard niet veel verschilt van efficiency, maar vooral ook eerlijk en sociaal ondernemen zijn waarden die bij mij bovenaan staan. Ik ben daarom ook een groot voorstander van het coöperatieve model. Mijns inziens is dat hét positieve antwoord op de privatisering van publieke voorzieningen. Gezondheidszorg, openbaar vervoer, telecommunicatie en overige domeinen zouden weer optimaal kunnen functioneren als we het klant-model loslaten en het verenigd eigenaarschap omarmen. Zoals we dat nu doen bij Qurrent. Ik ben een echte idealist. Ik heb dat misschien aan Plato te danken - die kan ik overigens echt aanraden. Hoe dan ook, als idealist is er voor mij geen grotere vreugde dan mijn energie te kunnen aanwenden om bij te dragen aan het realiseren van mijn idealen. Ik stel mij dan ook graag beschikbaar om met volle energie een bijdrage te leveren aan de belangrijke functie die de Ledenraad voor onze coöperatie kan hebben.
Badge +1
Wat is de omvang in "ZIJ" stellen zich graag even voor....in 1 maand tijd zie ik hier nl nog steeds maar 2 introducties staan. Is dat het? Of gebruiken de overige leden dit forum niet of weten ze het bestaan niet? Daarnaast vind ik bij "jezelf voorstellen" op zijn minst tegenwoordig toch wel dat je een fotootje laat zien wie je bent.
Wat is de omvang in "ZIJ" stellen zich graag even voor....in 1 maand tijd zie ik hier nl nog steeds maar 2 introducties staan. Is dat het? Of gebruiken de overige leden dit forum niet of weten ze het bestaan niet? Daarnaast vind ik bij "jezelf voorstellen" op zijn minst tegenwoordig toch wel dat je een fotootje laat zien wie je bent.

Hallo RDR! Dit forum is bedoeld voor onze huidige ledenraad om zich voor te stellen aan de Community. De ledenraad bestaat uit Lucien Joppe, Stijn Otten en Aucke Douwes Isema. Zij zullen de komende 2 jaar met ingang van 1 juni 2016 de Qurrent leden vertegenwoordigen. Heb je vragen voor Lucien, Stijn of Aucke met betrekking tot de ledenraad? Je kunt ze hier stellen.

Groetjes,
Lara
Badge
Beste ledenraad,

Zouden jullie een update kunnen geven over jullie werkzaamheden over het afgelopen halfjaar? Misschien ook een overzicht van de plannen voor 2017?

De beste wensen nog voor het nieuwe jaar!

Vriendelijke groet,

Daan
Beste ledenraad,

Zouden jullie een update kunnen geven over jullie werkzaamheden over het afgelopen halfjaar? Misschien ook een overzicht van de plannen voor 2017?

De beste wensen nog voor het nieuwe jaar!

Vriendelijke groet,

Daan


Natuurlijk goede vragen Daan! Maandag is er weer een ledenraad bijeenkomst. Ik weet zeker dat je dan een reactie ontvangt van één van onze leden. Nog eventjes afwachten.

Groetjes, Lisa
Reputatie 1
Badge +3
na 29 dagen is die maandag al wel een tijdje voorbij...


mvg rijkjan
Wat is de omvang in "ZIJ" stellen zich graag even voor....in 1 maand tijd zie ik hier nl nog steeds maar 2 introducties staan. Is dat het? Of gebruiken de overige leden dit forum niet of weten ze het bestaan niet? Daarnaast vind ik bij "jezelf voorstellen" op zijn minst tegenwoordig toch wel dat je een fotootje laat zien wie je bent. Hi RDR, ik ben de verdwaalde laatste lid van de ledenraad. Ik heb mij bij een andere tread voorgesteld. Hieronder nog een keer copy-paste:

Mijn naam is Stijn Otten en met veel zin en positieve energie wil ik me gaan inzetten als lid van de ledenraad van Qurrent. Mijn achtergrond zit op het snijvlak van commerciële bedrijfsvoering alsook de wereld mooier, beter en duurzamer maken. Tijdens de studie (vrijwillig) actief geweest in de besturen van o.a. CNV jongeren, Nationale Jeugdraad en Young Club of Rome, allemaal ledenorganisaties. De laatste jaren ligt het de nadruk professioneel op mobiliteit en specifiek elektrisch rijden. Bij The New Motion vanaf het begin Nederland meegeholpen klaar te maken voor elektrische auto’s. Nu sinds een bijna 2 jaar actief als Directeur Innovatie & Business Development bij Business Lease Group, een familiebedrijf in mobiliteit dat serieus inzet op duurzaamheid en innovatie. Ik zoek kansen en maak ze concreet. Dat wil ik ook graag bij de ledenraad van Qurrent doen. Goed luisteren wat de behoefte zijn van de (mede-) leden van Qurrent om zo Qurrent nog succesvoller maken als bedrijf en ook met duurzame impact. De wereld is een fantastische plek en diezelfde wereld een mooiere en betere plek maken zit diep in mij. Goede dingen moeten hand in hand kunnen gaan met commerciële dingen. Mijn professionele en persoonlijke waarden passen goed bij Qurrent. De Qbox en de Tado hangen beide al een poos bij ons in huisje in Amsterdam. Het helpt ons gezinnetje (Sandra en Benjamin, 18mnd) warm te houden terwijl we energie besparen.

Wie ben je en hoe ben je bij Qurrent terecht gekomen? - Via Daan Grooten (een van de eerste medewerkers van Qurrent. Een goede vriend. Dus ik heb de eerste stappen van Qurrent meegemaakt. Ik ben direct overgestapt en geen moment spijt. Ik ben vanaf het begin een grote promotor geworden en nu actief in de Ledenraad van Qurrent voor in ieder geval 1 jaar.
Ben je in het dagelijks leven bezig met energie? Ja, vooral privé met de Qurrent Qbox, de Tado en deSpeedComfort ventilatoren. Mijn energie in 1 jaar met 20% verlaagt.
Wat doe je graag in je vrije tijd? - lezen, kitesurfen, en baby-sitten ;-)
Waar wil jij het graag over hebben in de Qurrent Community? - alles wat de leden aangaan en daarover in discussie gaan en aandragen binnen Qurrent wanneer het ideeen zijn die Qurrent als organisatie en de leden als lid kunnen helpen.
Beste ledenraad,

Zouden jullie een update kunnen geven over jullie werkzaamheden over het afgelopen halfjaar? Misschien ook een overzicht van de plannen voor 2017?

De beste wensen nog voor het nieuwe jaar!

Vriendelijke groet,

Daan
Hi Daan, de afgelopen ledenraad is op het laatste moment afgelast. Er is wel een nieuwe ingepland. De plannen voor 2017 worden gefinaliseerd en daarna gedeeld op dit platform en ook via andere middelen. Afgelopen half jaar stond voor de ledenraadm vooral in het teken o Qurrent mee te helpen om als organisatie meer en meer een echte "leden organisatie" te zijn. Dat is uniek in de energie markt, maar vooral ook heel nieuw. Daar wordt er heel hard gewerkt. Voorbeelden zijn bijvoorbeeld dit forum, maar ook meer onzichtbare technische aspecten zoals besluitvorming en juridisch/financiele vraagstukken zoals de aankoop van een windmolen. Wanneer dat fundament staat zullen (en moeten) we meer en meer de input van de leden gaan bevragen. Bijv. via polls via dit forum. Heb jij (of andere mensen die dit lezen) ideeen, ervaringen in dit soort trajecten. Dan is jullie input meer dan gewenst. Ik heb zelf ervaring bij een CNV als ledenorganisatie, maar alle andere ervaringen en input helpt. Met groet, Stijn (lid Ledenraad Qurrent)
Badge
Ik zou graag het volgende voorleggen: Is het voor Qurrent een idee om ook groene energie te gaan leveren een bijv MKB. Dus geen grote energie-slobberende industrie, maar juist kleinere bedrijven die ook zoekende zijn om hun MVO te verbeteren. Hierbij dan te denken aan een maximaal aantal kwh's en m3 per jaar en een tarief die iets duurder is dan wat de consument betaald bij Qurrent. Van die meerwaarde kan er dan (nog) meer aan innovatie worden gedaan of interessante aanbiedingen voor de leden 🙂. Maar bovenal is het streven van Qurrent meer groene energie te gaan leveren en besparingen te bewerkstelligen; ik denk dat er binnen het genoemde MKB wel slagen te maken zijn.
Ik zou graag het volgende voorleggen: Is het voor Qurrent een idee om ook groene energie te gaan leveren een bijv MKB. Dus geen grote energie-slobberende industrie, maar juist kleinere bedrijven die ook zoekende zijn om hun MVO te verbeteren. Hierbij dan te denken aan een maximaal aantal kwh's en m3 per jaar en een tarief die iets duurder is dan wat de consument betaald bij Qurrent. Van die meerwaarde kan er dan (nog) meer aan innovatie worden gedaan of interessante aanbiedingen voor de leden 🙂. Maar bovenal is het streven van Qurrent meer groene energie te gaan leveren en besparingen te bewerkstelligen; ik denk dat er binnen het genoemde MKB wel slagen te maken zijn. Hallo Arno, dank je wel voor je idee. MKB'ers zijn superbelangrijk inderdaad. Daar doet Qurrent volgens mij ook al heel veel mee. Deze maandag zit de ledenraad weer bij elkaar en daar zal ik dit direct vragen/bespreken. Wat ik wel weet en wat Qurrent echt groen maakt is het feit dat Qurrent geen geld verdient aan de hoeveelheid energie dat geleverd wordt. Daardoor kunnen ze inderdaad "echt" sturen op besparen bij hun klanten, incl. het MKB.
Een vraag aan de ledenraad:
Zijn jullie geinformeerd dan wel geconsulteerd over de beslissing om Feijenoord te gaan sponsoren?

Zo niet, waar zijn jullie wel voor als dit soort omstreden beslissingen niet wordt voorgelegd?
Badge +1
Ik sluit me aan bij de vraag van Erik Alsema en heb vier aanvullende vragen.

1) Als jullie wel geconsulteerd zijn, wat was jullie reactie?

2) Zien jullie in de huidige commotie bij de leden (op het forum) aanleiding om een extra ledenvergadering uit te (laten) schrijven?

3) Waar kan ik meer informatie vinden over de taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden van de algemene ledenvergadering, de ledenraad, de directie en alle stakeholders met invloed, zoals de "Stichting Doen".

4) Weten jullie ook of de OR van Qurrent (als die bestaat) bij de besluitvorming is betrokken en zo ja in welke vorm?

Alvast bedankt en met vriendelijke groet,

Frank
Ik heb ook graag antwoord op de reeds gestelde vragen. En ik heb nog een paar aanvullende:

1) wat is überhaupt de rol van de ledenraad binnen de organisatie? Over welke onderwerpen worden zij geraadpleegd en over welke niet?
2) is een ledenraad met 3 leden representatief voor een coöperatie met meer dan 100.000 leden?
3) hoe is de ledenraad tot stand gekomen, en hoe zijn de leden van deze raad gekozen en de voordrachten van deze leden gedaan?

Het lijkt me wijs dat (een aantal) vragen (ook) beantwoord worden door de leden van de ledenraad zelf, en niet alleen door de afdeling PR/communicatie van Qurrent.

Groet, Roland
Ook ik sluit me aan bij bovenstaande vragen, ben benieuwd naar jullie reactie.

Overigens, in de algemene voorwaarden staat:
"Leden van de coöperatie kunnen volgens de statuten direct (via de algemene ledenvergadering)
of indirect (via de ledenraad) invloed uitoefenen op het beleid van de coöperatie. Een afschrift van de statuten is op te vragen via de klantenservice van Qurrent."


Aangezien de klantenservice erg druk is momenteel, heeft iemand toevallig een afschrift van de statuten beschikbaar?
Ook ik sluit me aan bij bovenstaande vragen, ben benieuwd naar jullie reactie.

Overigens, in de algemene voorwaarden staat:
"Leden van de coöperatie kunnen volgens de statuten direct (via de algemene ledenvergadering)
of indirect (via de ledenraad) invloed uitoefenen op het beleid van de coöperatie. Een afschrift van de statuten is op te vragen via de klantenservice van Qurrent."


Aangezien de klantenservice erg druk is momenteel, heeft iemand toevallig een afschrift van de statuten beschikbaar?


Dat geldt ook voor mij, ik wil graag de statuten inzien en controleren of het proces om tot sponsoring van Feijenoord te komen zo genomen kon worden. Ook wil ik kijken of de statuten een basis bieden om lopende contracten te ontbinden wegens handelen in strijd met de statuten en doelstellingen van de coöperatie.

Tevens denk ik dat Richard Klatten zo maar eens een behoorlijke inschattingsfout kan hebben gemaakt en met hem ook de mensen direct om hem heen. In mijn optiek is het aangaan van een sponsoring voor een voetbal team niet in lijn met de groene doelstellingen die Qurrent (tot nu toe) naar buiten bracht.

Eigenlijk baal ik er van dat ik heel wat mensen overgehaald heb om naar Qurrent over te stappen. Met hartelijke dan aan Richard Klatten en de zijne 😠.
Badge
Graag sluit ik mij bij voorgaande sprekers aan en ben op zoek naar meer informatie over de inhoud mijn 'lidmaatschap'.
Ik heb mij voor langere tijd aan Qurrent gecommitteerd en wil daarom graag meer tekst en uitleg hoe het besluit tav sponsoring van Feyenoord tot stand is gekomen.
Als dit breeduit door de hele organisatie, inclusief ledenraad, wordt gesteund ben ik lid van een andere organisatie dan ik dacht.
Graag een reactie, een link naar de statuten en de agenda van de Ledenvergadering op 10 juni (wanneer deze bekend is).
Ik sluit me aan bij de vraag van Erik Alsema en heb vier aanvullende vragen.

1) Als jullie wel geconsulteerd zijn, wat was jullie reactie?

2) Zien jullie in de huidige commotie bij de leden (op het forum) aanleiding om een extra ledenvergadering uit te (laten) schrijven?

3) Waar kan ik meer informatie vinden over de taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden van de algemene ledenvergadering, de ledenraad, de directie en alle stakeholders met invloed, zoals de "Stichting Doen".

4) Weten jullie ook of de OR van Qurrent (als die bestaat) bij de besluitvorming is betrokken en zo ja in welke vorm?

Alvast bedankt en met vriendelijke groet,

Frank

Ik sta 100% achter de vragen van Frank. Verder vraag ik me inmiddels af of de ledenraad wel serieus is of slechts show. In januari afgezegd en heeft tot op heden schijnbaar nog steeds niet plaatsgevonden. "Leuk" is ook de reactie van dhr Otten van een maand geleden m.b.t financiële en juridische inbreng van de ledenraad. In het licht van de huidige sponsor actie is dat wel een lachertje en maakt voor mij duidelijk waar de ledenraad voor staat. Ook de tot op heden onbeantwoorde vraag over de werkzaamheden en stand van zaken m.b.t. Qurrent en de ledenraad is voor mij een indicatie. Niet een indicatie waar ik vrolijk van wordt.
Beste betrokken leden van Qurrent,

Uit de reacties hier in de community en zelfs in mijn privé/zakelijke mailbox kunnen we concluderen dat de sponsorovereenkomst met Feyenoord 'wat stof' heeft doen opwaaien. Donderdag 20 april komen we bij elkaar en zullen inhoudelijk reageren op jullie vragen. Ik wil echter vooraf benadrukken dat de ledenraad zich uitsluitend bezig houdt met activiteiten van de Qurrent Coöperatie. Dit behelst onder meer een gezond financieel beleid van de coöperatie en projecten waarin de coöperatie deelneemt of die ze zelf initieert.
Wij hebben niets te zeggen over het Qurrent leveringsbedrijf en al zeker niet over de marketingstrategie en bijbehorend budget.
Blijkbaar zijn de statuten slecht vindbaar via de website, onderstaand vindt u de links naar deze stukken.

https://www.qurrent.nl/sitefiles/doc/cooperatie/statuten-co%C3%B6peratie-Qurrent.pdf
https://www.qurrent.nl/SiteFiles/doc/alv/Reglement_cooperatie_Qurrent.pdf

Ik wens iedereen een goed (paas)weekend.

Met vriendelijke groet,

Lucien Joppe
Badge +1
Beste betrokken leden van Qurrent,

Uit de reacties hier in de community en zelfs in mijn privé/zakelijke mailbox kunnen we concluderen dat de sponsorovereenkomst met Feyenoord 'wat stof' heeft doen opwaaien. Donderdag 20 april komen we bij elkaar en zullen inhoudelijk reageren op jullie vragen. Ik wil echter vooraf benadrukken dat de ledenraad zich uitsluitend bezig houdt met activiteiten van de Qurrent Coöperatie. Dit behelst onder meer een gezond financieel beleid van de coöperatie en projecten waarin de coöperatie deelneemt of die ze zelf initieert.
Wij hebben niets te zeggen over het Qurrent leveringsbedrijf en al zeker niet over de marketingstrategie en bijbehorend budget.
Blijkbaar zijn de statuten slecht vindbaar via de website, onderstaand vindt u de links naar deze stukken.

https://www.qurrent.nl/sitefiles/doc/cooperatie/statuten-co%C3%B6peratie-Qurrent.pdf
https://www.qurrent.nl/SiteFiles/doc/alv/Reglement_cooperatie_Qurrent.pdf

Ik wens iedereen een goed (paas)weekend.

Met vriendelijke groet,

Lucien Joppe


Beste Lucien,

Bedankt voor de links naar de stukken. Ik kon ze inderdaad niet vinden.

Maar ik moet zeggen; mij slaat de schrik om het hart.

Jullie taakopvatting past in mijn ogen niet bij een vertegenwoordigende functie. Waarschijnlijk hebben jullie ook nooit eerder in een dergelijk type functie gezeten.

Jullie primaire taak is het vertegenwoordigen van de leden. Daarvan blijkt niets. Niet uit woord en niet uit gedrag. Het blijkt ook niet uit je berichtje hierboven.

Verder het volgende.

Als ik thuis kom en ik zie dat mijn buurman de kozijnen van mijn huis paars heeft laten verven dan moet mijn buurman mij niet vertellen dat ik daar niets mee te maken heb.

Daar heb ik alles mee te maken. Daar heb ik alles over te zeggen.

Er bestaat een handelsnaam “Qurrent”. Die handelsnaam wordt met name gebruikt door de coöperatie. Als mensen in den landen “Qurrent” horen, dan denken ze primair aan de activiteiten van die coöperatie.
Sterker nog, het hele sponsorschap van Feyenoord werd door het bestuur van de coöperatie gelegitimeerd met het argument dat het klanten/ledenbestand van de coöperatie een groei-impuls zou moeten krijgen. Aanvankelijk werd het gepresenteerd als beleid van de coöperatie. Het bestuur van de coöperatie vond dat de namen “Qurrent” en “Feyenoord” met elkaar moesten worden verbonden.
Het lijkt er op dat leden niet willen dat die twee namen met elkaar worden verbonden.

Het gaat om beleid van de coöperatie, ook als het investeringsbedrijf betaalt.

En het gaat om een ingrijpende wijziging van beleid dat grote invloed heeft op de organisatie. Volgens artikel 14.3 van de statuten gaat de ledenraad daarover. En dus gaan de leden er over.

Jaag die leden dan niet weg door (net als het bestuur) ten onrechte te zeggen dat ze daar niet over gaan.
Informeer op zo kort mogelijke termijn alle leden dat ze daar juist wel over gaan.

Als je mij niet gelooft, vraag het dan aan een ter zake kundig jurist. Maar dan wel één die niet betrokken is bij Qurrent of bij andere verwanten van de zogenoemde “Feyenood-familie”.

Kom in ieder geval eens af van de schoot van het bestuur.
Ga met je gezicht naar de leden staan en communiceer met ze.

En informeer jezelf voordat je uitspraken doet over onze bevoegdheden.

Fijne Pasen
Reputatie 5
Badge +14
Wat komt er nu eigenlijk op het shirt te staan;

QURRENT "leveringsbedrijf" of QURRENT "cooperatie"

Alleen QURRENT zou natuurlijk ook kunnen maar dan vraag ik mij toch af ???
Badge +2
Zoals nu mij de constructie wordt voorgesteld (qurrent coöperatie vs qurrent leverings bedrijf en welke er nog meer uit de toverhoed kunnen komen), ziet het er naar uit dat de coöperatie dus eigenlijk een wassen neus is.
Badge +1
Beste betrokken leden van Qurrent,

Uit de reacties hier in de community en zelfs in mijn privé/zakelijke mailbox kunnen we concluderen dat de sponsorovereenkomst met Feyenoord 'wat stof' heeft doen opwaaien. Donderdag 20 april komen we bij elkaar en zullen inhoudelijk reageren op jullie vragen. Ik wil echter vooraf benadrukken dat de ledenraad zich uitsluitend bezig houdt met activiteiten van de Qurrent Coöperatie. Dit behelst onder meer een gezond financieel beleid van de coöperatie en projecten waarin de coöperatie deelneemt of die ze zelf initieert.
Wij hebben niets te zeggen over het Qurrent leveringsbedrijf en al zeker niet over de marketingstrategie en bijbehorend budget.
Blijkbaar zijn de statuten slecht vindbaar via de website, onderstaand vindt u de links naar deze stukken.

https://www.qurrent.nl/sitefiles/doc/cooperatie/statuten-co%C3%B6peratie-Qurrent.pdf
https://www.qurrent.nl/SiteFiles/doc/alv/Reglement_cooperatie_Qurrent.pdf


Ik wens iedereen een goed (paas)weekend.

Met vriendelijke groet,

Lucien Joppe


Op 20 april waren jullie bij elkaar.

Dan hadden we inmiddels wel iets van jullie mogen vernemen Lucien.

Jullie geven op de meeste vragen die hierboven gesteld zijn nog steeds geen antwoord.
Nog steeds weten we niet wat de positie van de ledenraad is t.a.v. wat ik maar noem de "Feyenoord-affaire. "

Dit kan niet. Dit kan echt niet. Op deze manier geven jullie geen invulling aan jullie primaire taak: "Ledenvertegenwoordiging!"
Badge +1
Ik heb de uitnodiging voor de ALV ontvangen en ben voornemens mij aan te melden. Maar het zou fijn zijn als er meer duidelijkheid is om dingen die er toe doen.

Zoals:

1) Waarom ontvang ik geen uitnodiging van de ledenraad? (het gaat immers om een algemene ledenvergadering!)
2) Wie stelt/stelde de agenda op?
3) Wanneer wordt de agenda bekendgemaakt?
4) Kan ik als lid agendapunten opvoeren? Zo ja bij wie, waar en wanneer?
5) Kan ik spreektijd aanvragen? Zo ja: bij wie en wanneer?
6) Over hoeveel spreektijd beschik ik als lid?
7) Hoeveel tijd is er uitgetrokken voor de vergadering op zich (ontdaan van alle "gezellige franje")?

Ik zie dat er sprake is van een aantal "leuke en gezellige dingen" waar ik in het licht van de Feyenoord-affaire niet zo'n behoefte aan heb. De bovengenoemde punten zijn op dit moment oneindig veel belangrijker.
Ik heb de uitnodiging voor de ALV ontvangen en ben voornemens mij aan te melden. Maar het zou fijn zijn als er meer duidelijkheid is om dingen die er toe doen.

Zoals:

1) Waarom ontvang ik geen uitnodiging van de ledenraad? (het gaat immers om een algemene ledenvergadering!)
2) Wie stelt/stelde de agenda op?
3) Wanneer wordt de agenda bekendgemaakt?
4) Kan ik als lid agendapunten opvoeren? Zo ja bij wie, waar en wanneer?
5) Kan ik spreektijd aanvragen? Zo ja: bij wie en wanneer?
6) Over hoeveel spreektijd beschik ik als lid?
7) Hoeveel tijd is er uitgetrokken voor de vergadering op zich (ontdaan van alle "gezellige franje")?

Ik zie dat er sprake is van een aantal "leuke en gezellige dingen" waar ik in het licht van de Feyenoord-affaire niet zo'n behoefte aan heb. De bovengenoemde punten zijn op dit moment oneindig veel belangrijker.ik wil hier nog een punt aan toevoegen.
bij de vorige ledenvergadering is aangegeven dat er nog 3 leden worden gekozen zodat elk jaar 3 zetels beschikbaar zijn.
8. start de actie om invulling te geven aan 3 nieuwe leden voor de raad

Reageer