Verslag Informatiebijeenkomst Qurrent Coöperatie januari 2019

  • 31 januari 2019
  • 0 reacties
  • 246 keer bekeken

Reputatie 5
Badge +13


Afgelopen vrijdag 18 januari was de informatiebijeenkomst van de Qurrent Coöperatie. De bijeenkomst stond in het teken van de ontwikkelingen rondom de krachtenbundeling tussen Greenchoice en Qurrent en wat dat betekent voor de toekomst van de Qurrent Coöperatie.
Sinds de bekendmaking half augustus waren al veel leden benieuwd hoe Greenchoice en Qurrent samen verder zouden gaan.
De informatiebijeenkomst vond plaats in het Groothandelsgebouw in café Engels, dat om de hoek ligt van het kantoor van Greenchoice. De directie en verschillende medewerkers van Qurrent en Greenchoice stonden klaar om alle gasten te verwelkomen. Al voor de officiële start van de bijeenkomst werden interessante gesprekken gevoerd onder het genot van een drankje.

Informatiebijeenkomst
Serge van Lier, manager bij Qurrent, opende de bijeenkomst en lichtte toe waarom Stichting DOEN overgegaan is tot de verkoop van Qurrent. Het ging niet snel genoeg met Qurrent en met de verduurzaming van Nederland, daarom was het belangrijk om een bedrijf te zoeken dat naadloos aansloot op de missie van Qurrent. Want samen wordt groen pas echt groot.


Evert den Boer, algemeen directeur van Greenchoice, toonde de ambities voor het gecombineerde bedrijf. Samen willen Greenchoice en Qurrent in Nederland de nummer 1 zijn op het gebied van klantenservice, duurzaamheid, energie B2C & B2B en dé aangewezen partij voor energiecoöperaties en lokale energieprojecten. Om zo samen marktleider te worden in het “donkergroene" segment.
Marieke van den Hoek, commercieel directeur, liet de enorme groei zien die Greenchoice in de afgelopen 17 jaar heeft doorgemaakt. Een eigen windpark, bosprojecten, zakelijke klanten, een bekroonde app en Winddelen zijn een kleine greep uit de vele projecten en initiatieven van Greenchoice. Jeroen Vanson, teammanager Klantprojecten, liet zien dat samen al meer dan 100 lokale energieprojecten en –coöperaties worden ondersteund .
Aucke Douwes Isema vertelde namens de ledenraad meer over de doelstellingen en de toekomst van de Qurrent coöperatie. Er wordt momenteel onderzocht of de huidige vorm nog de beste manier is om de coöperatie optimaal te benutten.

Toekomst van Qurrent
Er wordt hard gewerkt om de integratie tussen Qurrent en Greenchoice vorm te geven. We kunnen nog niet alle vragen beantwoorden.
Met ingang van 1-1-2019 is Qurrent wederverkoper van Greenchoice. Voor bestaande klanten van Qurrent verandert er nu niets. Alle voorwaarden blijven gelijk, wij blijven 100% duurzame energie leveren tegen de afgesproken tarieven. Als er iets verandert, ontvangen klanten daarvan persoonlijk bericht.
Na de presentatie van de directie werden nog vragen gesteld en werd er flink bijgepraat. Het was bijzonder om de enorme betrokkenheid te zien van alle aanwezigen.

Borrel en rondleiding
Na de informatiebijeenkomst was er tijd voor een hapje en drankje en een kleine wandeling naar het pand van Greenchoice. Al voor binnenkomst valt het gebouw op en ook aan de binnenkant zorgt het voor verrassende reacties. Vanuit dit monumentale pand werd ooit de wederopbouw van Rotterdam gecoördineerd. Een gebouw voor échte vooroplopers dus.


We bedanken iedereen voor de aanwezigheid en betrokkenheid en zien je graag bij een volgende bijeenkomst weer terug!

Mocht je nog vragen hebben m.b.t. Greenchoice kan je hier de antwoorden op de meest gestelde vragen vinden. Staat je vraag er niet tussen, bel dan met onze klantenservice via 088-777 1200.

0 reacties

Geen reactie

Reageer