Zonneparken bij Qurrent

  • 25 oktober 2016
  • 0 reacties
  • 891 keer bekeken

Wat is er nu mooier dan samen met je buurt energie opwekken? Tegenwoordig is gezamenlijk opwekken net zo voordelig als zonnepanelen op je eigen dak. We zijn zelf een energiecoöperatie en hebben inmiddels flink wat ervaring met lokale zonneparken. Zo hebben we het grootste postcoderoosproject van Nederland helpen realiseren. Wil jij ook met je buurt energie opwekken? Wij kunnen je helpen! Lees hieronder een aantal voorbeelden van projecten die wij ondersteunen:

De Ramplaan in Haarlem
Betrokken bewoners in het Ramplaankwartier in Haarlem realiseerden samen met Qurrent het grootste postcoderoosproject van Nederland. Op de Fablo tennishal leveren maar liefst 1500 panelen zo’n 337.500 kWh aan de buurt. Qurrent neemt de stroom af en verrekent de opgewekte stroom met de energierekening van de deelnemers.

Solarpark De Kwekerij
Solarpark De Kwekerij is een zonnecentrale en een recreatiepark ineen, ontworpen door TV tuinier Lodewijk Hoekstra. De 7000 panelen worden geplaatst in een natuurpark. In dit unieke park wandel je straks tussen zonnepanelen en prachtige natuur. Verder zijn er mogelijkheden voor duurzame en innovatieve proeftuinen. Ook is er ruimte voor een schaapskudde en een vlindertuin. En in het park is ruimschoots mogelijkheid voor recreatie en ontspanning.De stroom van dit unieke project wordt door Qurrent verkocht en geleverd aan de omwonenden.

Zonnedak stadion Volendam
Het gras was al groen, nu het stadion ook. Fans en inwoners van FC Volendam investeerden in de ruim 1000 zonnepanelen op het dak van het stadion van FC Volendam. Qurrent investeerde mee. Bij een overstap naar Qurrent werd het rendement van de investering een stuk hoger.

Hoe kunnen wij jouw project ondersteunen?
We helpen zonneparken met alle facetten van het project. Van haalbaarheidsstudie en business case, tot financiering, de bouw en het beheer. Tevens kunnen wij helpen bij het werven van de leden.
• Ondersteuning in elke ontwikkelingsfase: van haalbaarheidsstudie tot realisatie
• Liever zelf doen? We voorzien je van standaarddocumenten
• Verrekening opgewekte stroom met de energierekening van de deelnemer
• Extra korting op onze vaste leveringskosten voor deelnemers
• Gratis app waarmee deelnemers live de opwek volgen

Heb je een plan voor een zonnepark of stel je een dak ter beschikking voor de buurt? We delen onze opgedane kennis en ervaring graag!
Ga naar https://www.qurrent.nl/start-jouw-zonnepark en vertel ons je plan.

0 reacties

Geen reactie

Reageer