Ameland wil energieneutraal worden in 5 jaar

  • 27 juni 2017
  • 0 reacties
  • 142 keer bekeken

Reputatie 5
Badge +13


De gemeente Ameland wil met het initiatief Duurzaam Ameland bereiken dat het eiland volledig in zijn energiebehoefte kan voorzien met duurzaam opgewekte elektriciteit en groen gas. Ook wil Ameland vijftien tot twintig jaar voorop lopen in de energietransitie. Het eiland vormt als afgegrensd gebied immers een prachtige omgeving om nieuwe technieken en slimme systemen te testen in real life. De Amelander bevolking denkt actief mee over haar energievoorziening. Het eiland is dan ook een ideaal startpunt voor verandering.

Zonnepanelen, brandstofcellen, warmtepompen, biogas… De technieken om duurzaam en toch comfortabel te leven zijn binnen bereik. De oplossingen die nu op Ameland worden ontwikkeld kunnen straks een voorbeeld zijn voor de rest van Nederland. Een mooi initiatief van de gemeente Ameland in samenwerking met verschillende bedrijven.

Hoe staat het eigenlijk met de duurzaamheid in alle provincies in Nederland? De Klimaatmonitor geeft een mooi overzicht van duurzaamheid op lokaal niveau en de prestaties op het gebied van hernieuwbare energie, energiebesparing, CO2-reductie en mobiliteit. Daarmee is de Klimaatmonitor op dit moment de meest betrouwbare bron voor inzicht in de resultaten die geboekt worden met lokaal klimaatbeleid.

Wat draag jij bij aan jouw regio?


Meer informatie kan je ook vinden op het 'Onafhankelijk kennisplatform over energiebeleid voor overheden'.

0 reacties

Geen reactie

Reageer