Con Qurrent tie op afstand.

  • 18 oktober 2016
  • 4 reacties
  • 588 keer bekeken

Badge +2
En dan RADAR .
Qurrent kreeg een dikke groen 10
Een 10 is normaliter alleen voor de " Meester "
Proficiat .
We laten samen de traditionele leveranciers energie ver achter ons.

4 reacties

Hoi Jan,

Bedankt voor je felicitatie, wij zijn ook zo blij! Voor het derde jaar op rij de groenste energieleverancier volgens De Consumentenbond en Greenpeace, ongelooflijk.

Maar eigenlijk mag de felicitatie naar jezelf 😉 Jouw energie is namelijk niet groen, maar knalgroen.

Help jij ons mee heel Nederland groener te maken? Door je fossiele vrienden uit te nodigen om over te stappen? Met een Vriendenkorting geef je ze het laatste zetje. Zie https://vriendenkorting.qurrent.nl/ - als een vriend via jou overstapt naar Qurrent, mogen jullie €50 onderling verdelen.

Zo winnen we allemaal :-)

Groetjes,
Yentl
Badge +5
"Con Qurrent tie op afstand."

Da's een goeie.. Qurrent zou dit mooi kunnen gebruiken in hun marketing.
Badge +5
Gelukkig heeft Yentl, onze manager van de afdeling communicatie, al meegelezen in dit topic RGM 😉
Reputatie 4
Badge +6
Zojuist gelezen ,belangrijk voor een echt NOM Huis. ( Nul Op de Meter )
een publicatie van ENSOC

Woningen die zijn gerenoveerd tot ‘Nul op de meter’ volgens de richtlijnen krijgen hiervoor een keurmerk. Dit moet een gezonde, comfortabele en goedwerkende NOM-woning garanderen.

Het keurmerk ‘NOM Keur’, dat vrijdag 3 februari is gelanceerd, biedt de garantie op een kwalitatief goede Nul op de meter(NOM)-woning. Dit is een huis dat evenveel (of meer) energie opwekt als dat het nodig heeft. Dat kan door de woning te isoleren, efficiëntere installaties te plaatsen en de woning te voorzien van duurzame energieopwekkers zoals zonnepanelen, zonneboilers of warmtepompen. De vraag naar NOM-woningen neemt toe door planen om de gebouwde omgeving energieneutraal te maken. Probleem is echter dat op deze groeimarkt ook beunhazen verschijnen die een loopje nemen met het Nul op de meter-principe.

Zonnepanelen in plaats van isoleren
“We zagen in de markt NOM-proposities ontstaan door aanbieders die bijvoorbeeld geen enkele inspanning doen om een woning te isoleren, maar wel het hele dak volleggen met zonnepanelen. Daarmee haal je misschien wel Nul op de Meter, maar is het comfortabel, of duurzaam? NOM Keur, een initiatief van de Stroomversnelling, brengt daar nu verandering in.” Dat zegt Simon Verduijn, manager NOM Keur van de Stroomversnelling, het consortium dat in 2013 van start is gegaan om Nul op de meter zowel voor bestaande woningen als nieuwbouwwoningen mogelijk te maken.

Duidelijke prestaties
Al snel werd de wenselijkheid van NOM Keur gevoeld. De bouwers en woningcorporaties binnen het Stroomversnellingsnetwerk wilden duidelijke prestaties met elkaar afspreken. Het keurmerk is ontwikkeld in nauwe samenwerking met het Stroomversnellingsnetwerk dat bestaat uit ambitieuze bouwers, toeleveranciers, corporaties, gemeenten, financiers, netwerkbeheerders en andere betrokken partijen en Stichting Excellent Conceptueel Bouwen (SECB). Het NOM Keur keurt Nul op de Meter renovaties op woongenot, energieprestaties en binnenklimaat.

Kaf van het koren scheiden
Verduijn: “Corporaties, maar ook particulieren, kunnen door het NOM Keur het kaf van het koren scheiden. Het NOM Keur is een gids in het ontstane oerwoud van Nul op de Meter aanbieders en garandeert kwaliteit.” Met het NOM Keur is kwaliteit in Nul op de Meter-renovaties gegarandeerd, zegt Verduijn. “Het renovatiedeel is nu klaar, de volgende stap is een nieuwbouwversie van het NOM Keur. Die zal zeer binnenkort beschikbaar komen”, zo geeft Verduijn aan.

Comfortabele woningen
De Stroomversnelling vindt dat iedere woningeigenaar in Nederland moet kunnen kiezen voor een mooie, comfortabele en betaalbare woning. Corporaties willen kwaliteit in hun renovaties en aanbieders willen duidelijke prestatieafspraken. Het NOM Keur is dan ook in gezamenlijkheid vastgesteld en richt zich op energieprestaties, maar comfort, gezondheid en kwaliteit zijn net zo belangrijk. Uiteindelijk moeten bewoners een fijne, comfortabele en goed werkende NOM-woning met garanties krijgen.

Drietrapsraket
Het NOM Keur is een drietrapsraket. Nul op de Meter verbouwingsvoorstellen worden gekeurd op de drie onderdelen Propositie, Toepassing en Levensduur. Pas wanneer alle drie de onderdelen goed zijn ontvangt de bouwer het NOM Keur. Bij de propositie gaat het er om hoe het plan er op papier uitziet. Deze keuring gaat overigens verder dan alleen het beoordelen van de technische oplossingen. Er hoort bijvoorbeeld ook een meerjarenonderhoudsplan bij en een plan voor bewonerscommunicatie.

Prestaties en plezier
Als de bouwer zijn propositie daadwerkelijk gaat realiseren, dan wordt er gekeurd op toepassing. Hoe wordt het project uitgevoerd, ervaren de bewoners de verbouwing prettig en verloopt alles volgens planning? Voor het NOM Keur op Levensduur wordt na één jaar en na drie jaar contact gezocht met de huurder, verhuurder en de bouwer om een check uit te voeren op prestaties van de woning en het woonplezier van de bewoners. Corporaties, particulieren en andere geïnteresseerden kunnen straks op een website kijken of bouwers het NOM Keur hebben.

Winnaar
De feestelijke lancering van het NOM Keur vond 3 februari plaats op Energy-Up in Utrecht. Tijdens de lancering werd op ludieke wijze een deel van het keurmerk NOM Keur op propositie weggegeven aan Carl-Peter Goossen van BouwNext. Hij kreeg ook een gouden powerbank, een externe batterij waarmee een mobiel of laptop kan worden opgeladen als er geen stopcontact in de buurt is. De propositie kan worden ingezet om het eerste deel van het keurmerk (onder begeleiding) voor een NOM-project te behalen.

Foto: Nul op de meter-woning aan de Jan Dautzenbergstraat in het Limburgse dorp Melick (foto Stroomversnelling/Flickr)

Redactie Ensoc, 3-feb-17

Reageer