Grootste drijvende zonne-energie centrale in China

  • 18 juli 2017
  • 0 reacties
  • 162 keer bekeken


In tegenstelling tot de VS doet China allerlei inspanningen om de klimaatdoelstellingen te bereiken. China claimt de grootste vlottende elektriciteitscentrale met zonnepanelen in werking te hebben gesteld. Deze centrale bevindt zich te Huainan in steenkoolrijk gebied. De centrale van 40 MW levert stroom aan 15.000 gezinnen. Bijzonder is het in ieder geval wel!

Drijvende centrale in Londen
Hernieuwbare energie levert 11% van de energiemix in China. Het land is met 77 GW al de grootste producent van zonne-energie ter wereld. The Guardian rapporteerde vorig jaar in het randgebied van Londen een vlottend zonnestation ligt dat 6GW aan stroom kon produceren en waarvan het Britse dagblad veronderstelde dat dit het grootste ter wereld was.

Dubbel zoveel capaciteit
China heeft te Huainan (Anhui) een vlottende zonnecentrale opgestart. Producent Sungrow Power Supply beweert daarmee 15.000 gezinnen van stroom te kunnen voorzien. Het zonnestation bevindt zich in een gebied dat gedurende jaren een intensieve mijnbouw kende. Verzakkingen en hevige regen schiepen het meer waarop de zonnepanelen geïnstalleerd werden. De panelen dobberen op het water dat van 4 tot 10 meter diep is. Het water onder de vlottende zonnestations helpt bij de afkoeling van de oppervlakte van de panelen en dit vermindert het risico van oververhitting. Naar verluidt zou de capaciteit het dubbele bedragen van de vorige die de grootste was. Die bevond zich ook te Huainan, maar was gebouwd door Xinyi Solar.

Heb jij ooit een drijvende zonne-energie centrale in het echt gezien?

Bron

0 reacties

Geen reactie

Reageer