Recycle jij op Koningsdag?

  • 26 april 2017
  • 1 reactie
  • 145 keer bekeken

Koningsdag is de dag bij uitstek om ongebruikte spullen te verkopen. Toch verkoop je op zo’n dag niet altijd alles. Wecycle wil voorkomen dat onverkochte elektrische apparaten na de vrijmarkt in de vuilnisbak belanden.

Wecycle organiseert de inzameling, registratie en recycling van e-waste. De richtlijnen voor de inzameling en verwerking van elektronisch afval worden steeds strenger. Vanaf 2019 moet 85 procent van alle e-waste zijn verantwoord. Omdat er ieder jaar na vrijmarkten, zoals op Koningsdag, duizenden kilo’s onverkochte spullen in de vuilnisbakken belanden houdt Wecycle een speciale actie om dit in te zamelen.

Scheerapparaten, oude radio's, mixers en telefoons zijn voorbeelden van e-waste dat makkelijk is te recyclen. Wecycle wil mensen ervan bewust maken dat dit in te leveren is bij de milieustraat van een gemeente of bij winkels. Want 75 tot 90 procent van alle onderdelen en materialen zijn geschikt voor hergebruik!

Lever jij na Koningsdag ook jouw e-waste in? En weet jij het dichtstbijzijnde inleverpunt te vinden? Check het hier: https://www.wecycle.nl/inleverpunt-zoeken

Bron: duurzaambedrijfsleven.nl en wecycle.nl

1 reactie

Reputatie 5
Badge +13
Leuk!

Reageer