Grote provinciale verschillen in elektriciteitsverbruik

  • 11 juni 2019
  • 0 reacties
  • 164 keer bekeken

Reputatie 4
Badge +6
En dan iets anders maar wel een onderdeel wat voor iedereen uit heel Nedeland interesse heeft ,

Nieuws

Grote provinciale verschillen in elektriciteitsverbruik

energie
De provinciale verschillen in het verbruik van elektriciteit en aardgas in Nederland zijn aanzienlijk, zegt Independer. De vergelijkingssite deed een onderzoeksanalyse op basis van CBS-data uit de drie meest recente jaren.


Het Independer-onderzoek bracht ook gemeentelijke verschillen in elektriciteit- en gasverbruik in kaart.

Verbruik elektriciteit hoogst in Brabant

Gemiddeld verbruiken huishoudens 2.917 Kwh aan elektriciteit. In de provincie Noord-Brabant wordt gemiddeld de meeste elektriciteit verbruikt: 3.237 Kwh. Het gemiddelde verbruik in Zuid-Holland (2.770 Kwh) is het laagst ten opzichte van andere provincies.

Drenthe verbruikt meeste gas

Gemiddeld verbruiken huishoudens 1.263 m3 gas. In Drenthe wordt het meeste gas verbruikt. Het gemiddeld gasverbruik van een huishouden is hier 1.623 m3. Flevolanders verbruiken het minst ten opzichte van andere provincies; gemiddeld 807 m3.

Hoog verbruik gemeente Rozendaal

Op gemeentelijk niveau is het verbruik van elektriciteit het hoogst in de gemeente Rozendaal (Gelderland). Het gemiddelde is hier 4.053 Kwh. Ook het gasverbruik is hier het hoogst. In Roozendaal verbruiken particuliere huishoudens gemiddeld 2.507 m3 aan gas. Het verbruik in de verschillende gemeentes kan worden opgezocht op de site van Independer.
Lees ook: Windstroom gaat 40% van verbruik elektriciteit invullen


0 reacties

Geen reactie

Reageer