News

Koud op kantoor? 3 tips voor Warmetruiendag

  • 15 februari 2019
  • 0 reacties
  • 116 keer bekeken

Reputatie 4
Badge +8


Winter’s coming… Goed, de winter duurt al een tijdje en het is bijna lente, maar nog altijd kan het behoorlijk koud zijn. Op kantoren wordt dan ook flink gestookt, om iedereen warm te houden. Zonde, want met elke graad die de thermostaat lager staat, bespaar je 6% CO2.

Dat kan dus een stuk zuiniger én duurzamer! Om de koukleumen tegemoet te komen presenteren wij daarom op Warmetruiendag: 3 onconventionele tips om je warm te houden op kantoor.

1. Kies zorgvuldig je drinken
Een kop koffie of thee. Klinkt goed als je het koud hebt, maar schijn bedriegt. Volgens neurowetenschapper Peter Mc Naughton stuurt je lichaam signalen dat er iets heets aankomt wanneer je een slok warme thee neemt, waardoor je lichaam daar instinctief van gaat zweten. Je zou dus de heel dag warme dranken naar binnen moeten werken om warm te blijven. Hoewel dat ideaal klink voor koffie-verslaafden en chocomelliefhebbers, is dat geen fijne situatie voor je blaas. Als je daarentegen koud water drinkt, krijgt je lichaam het signaal om het water op te warmen, gelijk aan het lichaamstemperatuur. Dit zou een langdurige effect op je lichaamswarmte hebben. Een koud glas water is dus zelfs in de winter een goed idee.

2. Je stoel isoleren
Gebruik een dekentje. Nu zal dat op jouw kantoor wellicht niet mogen, of gewoon lullig staan, er is een manier om er toch gebruik van te maken. Leg het over je stoel en rugleuning. Warme lucht komt gedurende de dag tussen de stoel en het deken te zitten, waardoor het je lichaam opwarmt.

3. Brandstof voor je lichaam
Blijf eten. Je lichaam genereert een hoop warmte wanneer het eten verwerkt. Houd het dus niet bij een lunch op kantoor, maar eet de hele dag door kleine (of iets grotere) hapjes. Klink goed, toch? Zorg voor voldoende koolhydraten voor energie, en eiwitten en vet om die energie op te slaan.

0 reacties

Geen reactie

Reageer