News

MIS HET NIET - Live chat met Milieu Centraal

MIS HET NIET - Live chat met Milieu Centraal
** MIS HET NIET **

Op woensdag 17 januari van 11.00 - 12.00 staat Milieu Centraal voor je klaar om ál je vragen via de community live te beantwoorden.

Wie rekening wil houden met het milieu loopt vaak tegen vragen aan. Hoe kan ik in mijn vloer isoleren en wat bespaar ik dan? Waar moet ik op letten als ik zonnepanelen koop? Welk vervoermiddel belast het milieu het minst? Hoe kan ik het beste warmte duurzaam opwekken?

Milieu Centraal helpt met praktische en betrouwbare informatie. Daarom organiseert Qurrent samen met Milieu Centraal een Live Chat op woensdag 17 januari van 11.00 - 12.00. Hét moment om al je vragen te stellen over energie in het dagelijks leven. Denk aan energie led lampen, isoleren, ventileren, zonnepanelen, warmtepompen, zonneboilers en alle andere opwek- en bespaarmogelijkheden.

Dus heb je een vraag? Stel hem hieronder alvast in dit topic. En lees hier de 17e het antwoord op jouw vraag. Tot de 17e!

7 Reacties

Waarmee verbruik ik minder gas? Door als ik weg ben de temperatuur koud te zetten (14 graden) en als ik terug kom weer hoog. Of altijd een temperatuur constant, zodat het niet de hele tijd wisselt? Het kost denk ik veel energie om steeds een koud huis weer op te warmen?
Badge +5
Wat is de perfecte balans tussen ventileren en niet te veel warmte verliezen tijdens het luchten van je woning.?
Badge +5
Als je 's morgens je auto start en het is erg koud, is het dan beter om je auto warm te laten worden of meteen weg te rijden. Welke manier is het beste voor het milieu en voor je beurs?
Reputatie 1
Badge +9
De overheid stimuleert aardwarmte, diepe geothermie, als duurzame energiebron. Bijvoorbeeld voor stads- en wijkverwarming. Maar hoe duurzaam is het eigenlijk? Kun je uit een diepe bron eindeloos heet water pompen als je het afgekoelde water maar weer terugpompt? Of raakt de warmte na tientallen jaren toch gewoon op. Nederland staat niet echt bekend om actieve vulkanen.
Badge +3
Als je in de ramen dubbelglas hebt, levert het 's avonds dicht doen van de gordijnen dan nog steeds een energiebesparing op?
Badge +6
Waarom wil de overeid iedereen aan de EV auto hebben, terwijl zij er niets verders voor regelen,
een standaard huisaansluiting is 1x40 of 3x25 Amp gezekerd, echter als je een laadpaal hebt die 32 amp levert en of dat nou elke of 3 fase is moet je meteen de overstap maken naar 3x35 amp afzekering, dit kost 600 euro meer per jaar, en doen er verder niets voor, de eenmalige omzet kosten moet je toch al betalen, en moet de aanvoer kabel vervangen worden komt deze ook al voor eigen rekening, dat de het meer verbruik moet betalen is een gegeven, waarom de 600 euro meer kosten, zeker nu de de aadgas winning willen verminderen en de mensen meer over zouden moeten gaan, zou het wel reeel zijn de mensen tegemoed te komen door afschaffing van onzinnige kosten.

diot kan voor mensen een drempel zijn om dit soort aankomen wel of niet te doen, komt jaarlijks terug, en even weer terug zetten moet je ook weer betalen.

misschien kan het energie centraal forum bovenstaande meenemen, dat mensen daarom besparingen mogelijk uitstellen, heb al contact gehad met de netbeheerders en zij verwijzen naar de minister.
Badge +6
is je huis slimmer maken met alle IOT (Internet Of Things) wel een besparing, door de hoeveelheid van dit soort schakelingen zitten er toch adapters in het stopcontact, of kost toch weer batterijen, welke weer bij het maken de co2 aan tast. kan wel een eigen besparing zijn, maar elders toch weer tegen vallen, net als bij me zelf, ik heb een volledige EV auto dus qua stroom goedkoop, maar heb geen zicht op wat het aan co2 heeft gekost bij het produceren van de auto.

Reageer