NIBE: isoleren met lucht en kussens meest milieuvriendelijke vorm van vloerisolatie

  • 17 mei 2019
  • 0 reacties
  • 170 keer bekeken

Reputatie 4
Badge +6

NIBE: isoleren met lucht en kussens meest milieuvriendelijke vorm van vloerisolatie

08 mei 2019 • redactie-eg • Bron: Lees verder bij Cobouw

Niet glaswol, niet schapenwol, niet steenwol, niet gespoten purschuim, maar de thermokussens van Tonzon. Dat is het meest milieuvriendelijke product om vloeren te isoleren, blijkt uit nieuw onderzoek van het Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie (NIBE). “Je kunt het per fiets aanleveren.”
Nederland isoleert of moet vooral isoleren. En volgens Ton Willemsen hoeft dat helemaal niet veel gedoe op te leveren. De Twentse ondernemer investeert mede daarom in een televisieprogramma dat binnenkort op de Nederlandse buis te bewonderen valt.
Thermokussens
Willemsen timmert sowieso al jaren aan de weg met zijn thermokussens. En nu blijkt ook nog eens dat ze het meest milieuvriendelijk van allemaal zijn. “Het NIBE heeft dat becijferd op basis van informatie die ze al hadden en uit de Nationale Milieudatabase”, zegt Willemsen.
Zijn product is opvouwbaar, licht en neemt nauwelijks ruimte in. Een groot voordeel zegt hij, vooral nu iedereen van het gas af gaat de komende jaren.
“Wil je oudere woningen of appartementen goed isoleren dan heeft men het al over rc-waarden van 5. Dan heb je het over 19 centimeter dikke platen van steenwol. Hoe ze dat willen doen, vraag ik me af. Worden ze soms in stukken gezaagd?”
Bron: Lees verder bij Cobouw

0 reacties

Geen reactie

Reageer