Wat zijn jullie ervaringen met de Inkoopactie van de SpeedComfort?

  • 5 oktober 2016
  • 58 reacties
  • 19202 keer bekeken


Toon eerste bericht

58 reacties

Badge +3
Ik heb ze gemonteerd in twee woningen. 12 speedcomforts in totaal en in beide woningen is de watertemperatuur terug naar 50 graden. Retour rond de 40-45 graden. Ook met de afgelopen koude periode bleef alles keurig op temperatuur.

Qua geluid valt het of niet eens op, of wordt het overstemd door ander geluiden. Wat je wel merkt is dat de warmte minder rond de radiator blijft hangen.
Ook ik heb mij opgegeven (ruim voor de sluitingsdatum) voor deze actie. Tot nu heb ik echter nog geen kortingscode ontvangen.
Jammer, want de winter vordert..
Badge +1
Ik heb er nog een setje bijgekocht
Badge +3
Ik heb er nog een setje bijgekocht

Geld die kortingscode nog dan?
Badge +3
Ook ik heb mij opgegeven (ruim voor de sluitingsdatum) voor deze actie. Tot nu heb ik echter nog geen kortingscode ontvangen.
Jammer, want de winter vordert..


Dan is er iets mis gegaan want ik heb inmiddels al 3x besteld met de kortingscode.
Gisteren de mail met kortingscode van Qurrent ontvangen. Waarvoor dank. Speedcomforts zijn inmiddels besteld.
Badge
We hebben er 2 op de radiator geplaatst en ik vind het heerlijk. Heb écht het gevoel dat het eerder behagelijk is in de kamer. Het geluid is te verwaarlozen. Ik hoor niks en mijn een heel klein beetje. Of het energie bespaart en hoeveel, dát weet ik nog niet. Dan moet je constante buitentemperatuur hebben en precies gaan meten. Dát wordt me te lastig, dus ik wacht wel op de eindafrekening.
Badge +3
Hieronder een grafiek om aan te geven waar ze voor bedoeld zijn: het verlagen van de retourwatertemperatuur. Hoe kouder het water bij de CV ketel terug komt hoe hoger het rendement van de cv-ketel en hoe lager het gasverbruik is. Warmte die anders via witte condenspluimen de lucht in gaat.

Badge
Hallo Energiepionier,
Houdt dit in dat je ook beter slaapkamers wel kan verwarmen zodat het water dat bij de ketel komt kouder is en je de warmte dus in huis houdt?? Wij hebben een verbeterd rendement ketel.
Mvg, Maddy
Badge +3
Een verbeterd rendement ketel heeft helaas geen hoog rendementsgebied. Mogelijk ook nog dat er een waakvlam in jullie ketel zit. Vervangen door een HR ketel loont zeer zeker de moeite!
Badge
Ik weet het, maar wij hebben alleen water op de parterre, en niet 2hoog op zolder! Het is dus een kostbare geschiedenis. Maar het verhaal van hoe kouder het bij de ketel terugkomt, hoe beter het rendement, geld dus niet voor ons??
Overigens, vast de beste wensen voor een mooie kerst!
Maddy
Prima dingen, mooi stukje techniek. Zo stil dat ik af en toe ga kijken of ze echt werken.
Zou alleen de strips met de bevestigingsmagneten anders gemaakt hebben. Of er meerdere typen bijleveren. Heb wat oudere radiatoren, waar zelfs de magneten van de Narrow met z'n 38 mm nét niet tussen passen. Heb ze nu maar bovenop gelegd, niet ideaal.
Als er nu een gewoon een vlakke magneetstrip zou zijn dan kun je hem toch gewoon onder (vrijwel) elke radiator hangen?

Badge +1
Ik heb er nog een setje bijgekocht

Geld die kortingscode nog dan?


Yep
Badge +1
Ik heb er nog een setje bijgekocht

Die had ik in eerste instantie onderaan een radiator in mijn werkhok geknoopt.
Daar starten ze nooit op, onderzijde radiator te koud.

Deze drie liggen nu ook in de kamer op de LTR's
Ik heb de Speedcomforts aangeschaft voor in de woonkamer en mijn kantoor. Ben er erg tevreden over. Het huis is aangenamer warm, de temperatuur schommelt vrijwel niet. Het is een tijdje puzzelen geweest welke temperatuur op mijn CV optimaal was (zeker toen het kouder werd) maar ben uiteindelijk uitgekomen op 60 graden in plaats van 85. Heb een tijdje 50 geprobeerd, maar dan verwarmde het huis heel langzaam (4 graden in 4 uur) en kon het toen het -3 was de temperatuur niet hoger krijgen dan 19 graden.
Qua geluid heb ik er echt geen last van, in de meeste situaties hoor je de comforts niet, en als het heel stil is in huis hoor je ze wel, maar persoonlijk vind ik het een comfortabel 'gezoem'.
Hoe het met de uiteindelijke besparing zit weet ik niet precies, want ik heb geen vergelijkingsmateriaal.

Daar ben ik wel benieuwd naar, zijn er mensen die de daadwerkelijke besparing hebben getest?
Badge
Ik heb meegedaan met de inkoopactie, maar uiteindelijk niet besteld. In de woonkamer hebben we twee designradiatoren van thermic.Ik zie dat de narrow variant hier niet op kan worden bevestigd.

Komt bij dat wij gebruik maken van stadsverwarming, het instellen van de watertemperatuur in het vat kan bij mijn weten niet. Heeft het dan wel zin?

Na het lezen van jullie bijdragen bedacht ik me namelijk dat ik het wel op de slaapkamers van mijn kinderen zou kunnen installeren.
Badge +3
Bij stadsverwarming heeft het zin als je terug kunt van continue verwarmen naar sporadisch als je aanwezig bent. Door de speedcomforts warmt de kamer veel sneller op en zou je dus de kachel pas aan kunnen doen als je in de kamer komt.
Intussen heb ik er ook twee aangeschaft, de smalle versie, anders paste de Speedcomfort niet tussen de radiator. Een heel handig systeem met die magneten. Verder merk ik in combinatie met radiatorfolie dat het een stuk warmer is. Stoken doen we niet meer boven de 18,5 graad. Ik denk er zelfs over om nog een uitbreidingsset aan te schaffen.
Ik gebruik sinds maart 2016 speedcomfort in de woonkamer en slaapkamer. Gasverbruik is na 18 maanden met 25procent verminderd zonder dat aan comfort is ingeleverd .
- montage zeer eenvoudig; er moet wel een stopcontact in de buurt van je radiator zitten
-geluid geen last -
-wel na het stookseizoen de propellers met de stofzuiger schoonmaken.
Vraagje voor de mensen die hem aan de bovenkant hebben geplaatst. Blaast hij dan wel de lucht naar boven, en heb je dan nog steeds de sensor tegen de verwarming aan?

Ik kan wel info vinden van dat mensen hem bovenop hebben liggen, maar niet precies wat de consequenties zijn.

Ook hier is de onderkant niet of veel later pas warm.
Reputatie 3
Badge +8
Vraagje voor de mensen die hem aan de bovenkant hebben geplaatst. Blaast hij dan wel de lucht naar boven, en heb je dan nog steeds de sensor tegen de verwarming aan?

Ik kan wel info vinden van dat mensen hem bovenop hebben liggen, maar niet precies wat de consequenties zijn.

Ook hier is de onderkant niet of veel later pas warm.


Ik ben erg benieuwd of er meer leden hier ervaring mee hebben. Kan iemand Trevor uit de brand helpen?

Groetjes, Nina
Ik heb hem nu zelf. We hebben de verkeerde gekocht. Maar omdat we niet zo van 'hoe het eruitziet' zijn laten we het gewoon zo.

Die 7 centimeter is echt de afstand van de radiator tot radiator, en niet dat kleine stukje ijzer aan de boven of onderkant van de radiator. Iets om dus rekening mee te houden. Maar hij ligt er nu iets scheef op, met de sensor tegen de radiator aan. Voorlopig (net 1 dag erop zitten) lijkt het prima te werken.
Reputatie 3
Badge +8
Hoi Trevor,

Wat vervelend dat je de verkeerde hebt gekocht, maar wel fijn om te lezen dat alles prima lijkt te werken!
Ik ben erg benieuwd naar je ervaringen. Laat je ons over een tijdje weten hoe de Speedcomfort verder bevalt?

Groetjes, Nina
Badge +3
Trevor,

Ik heb 2 setjes speedcomfort voor 7 cm al 1,5 jaar op de bovenkant liggen ( omdat er aan de onderkant geen ruimte was om er tussen te klikken) terwijl ze aan de bovenkant perfect passen.

Nou het waait ook aan de bovenkant, dus hij trekt de warmte wel uit de radiator, maar het advies is toch echt aan de onderkant want dan duwt hij de warmte eruit.

Ik zou hem toch gaan ruilen voor een setje Speedcomfort narrow ( die heb ik ook ) deze klik je ook makkelijk onder de radiator en er zit een losse sensor bij welke je aan de bovenkant van de radiator kan klikken ( zo dicht mogelijk bij de inlaat )
Mail maar even met speedcomfort ze zijn zeer coulant.

Francine
Francine, dank voor het advies. Toch laat ik het maar gewoon zo. Het werkt goed nu, en de extra kosten en 'werk' om het te regelen is het denk ik niet echt waard.
Volgens mij zou zuigen en blazen vanuit een semi-gesloten systeem niet heel erg uit moeten maken. Ook omdat hij nu zuigt vanuit het gedeelte dat echt verwarmd wordt. De onderkant van onze radiatoren is lang niet altijd echt warm, ik denk dat dat te maken heeft met de heel lage CV watertemperatuur door de trage modulatie stand. (Het water is geregeld niet meer dan een graad of 40 of zelfs nog lager)

Reageer