4 musea die je meer leren over de natuur en het klimaat

  • 7 september 2017
  • 0 reacties
  • 458 keer bekeken

Reputatie 5
Badge +13


We kunnen niet vroeg genoeg beginnen om onze kinderen te leren hun omgeving te beschermen en van de natuur te genieten. Ook in de schoolvakantieperiode valt er genoeg te leren. Op zoek naar een leerzaam dagje uit met de kinderen? Wij zetten de 4 leukste musea om te bezoeken op een rij.

NEMO
Voor kinderen kan het soms lastig zijn om alleen te kijken en te luisteren. In NEMO mag je niet alleen luisteren en kijken, maar ook doen! Op het prachtige dak van Nemo, waar je overigens ook kunt genieten van een prachtig uitzicht over de stad, vind je nu Energetica. Hier kun je de energie uit wind, wat er zon ervaren en de strijd aan gaan met natuurkrachten. Energetica bestaat uit sculpturen en installaties die je zelf kunt bedienen! Van zonnewijzer tot vlieger: hier ontdek je alles over de elementen en tegelijkertijd ervaar je hoe duurzame energie werkt. Goed nieuws! De buitententoonstelling is gratis toegankelijk.

Wist je trouwens dat het 1100m2 natuurdak van Nemo beplant is met serum en bloeiende kruiden!

Naturalis
Ook deze zomer zijn er weer leuke activiteiten voor jong en oud in Naturalis. Kruip deze zomer in de huid van een onderzoeker en ontdek met het Expeditie-Doe-Boek in de hand alles over de natuur. Tijdens de expeditie wordt je door Naturalis meegenomen naar prachtige plekken. Beklim de Mount Kinabalu in Borneo, neem duik in de oceaan, bezoek het Caribisch en verken het regenwoud van het Amazonegebied. Ook kun je op (sloot)safari in Nederland! Kortom genoeg te doen in Naturalis.

Let op: op dit moment wordt Naturalis verbouwd en is dus niet alles toegankelijk. Raadpleeg de website voor je bezoek.

Geologisch Museum Hofland
Ruim 40 jaar is Geologisch Museum Hofland in Laren (NH) waar je alles kunt leren over geologie en regionale prehistorie. Kinderen krijgen hier, door te doen, meer inzicht in de bouw en geschiedenis van de aarde. Op de eerste zondag in de maand worden er bij museum Hofland leuke middagactiviteiten georganiseerd. Kinderen leren hier op een bijzondere manier kennis maken met geologie en de natuur en mogen hun eigen maaksel mee naar huis nemen.

Museum Schokland
Centraal gelegen op het Unesco Werelderfgoed Schokland ligt Museum Schokland. Hier ontdek je het mysterie van een eiland op het droge. Een unieke plek tussen land en water, een prachtige combinatie van archeologie, cultuurhistorie en natuur. Voor kinderen is er een speciale expeditiekit met een spannende speurtocht in het museum en op het museumterrein.

Heb jij nog leuke museumtips?

0 reacties

Geen reactie

Reageer