De 4 beste tips om tóch nog duurzaam op vakantie te gaan

  • 19 juli 2017
  • 0 reacties
  • 618 keer bekeken


De zomervakantie staat weer voor de deur. Wat zijn we er allemaal weer aan toe! Een vakantie in eigen land, de camping in Frankrijk of misschien zelfs een verre bestemming buiten Europa. Een paar weken weg hebben allemaal we nodig om de batterij weer helemaal op te laden, maar reizen naar (verre) vakantieoorden is niet de meest duurzame bezigheid. Toch kunnen vakantievieren en een duurzame lifestyle goed samengaan. Dit jaar nog geen milieubewuste plannen gemaakt? Met deze tips pak je de vakantie toch nog duurzaam aan.

1.Neem maatregelen thuis
Misschien een klein inkoppertje, maar let er op dat je thuis alles goed achterlaat. Zeker als je er niet bent is het zonde om apparaten in het stopcontact te laten zitten. Als de koelkast toch helemaal leeg is, is het misschien wel het perfecte moment om hem helemaal te laten ontdooien en in het sop te zetten. Waarna je het apparaat uit het stopcontact kunt halen. Geeft ook nog eens een veilig gevoel, want het vermindert het risico op kortsluiting.

2. Plan duurzame activiteiten
Is het vervoer naar jouw vakantiebestemming niet zo duurzaam? Misschien kun je het goedmaken met activiteiten die niet milieubelastend zijn. Oftewel, geniet van de natuur! Wandelen, fietsen, mountainbiken, zwemmen en naar het strand gaan zijn allemaal activiteiten waarmee je het milieu weinig belast. Mits je alles schoon achterlaat natuurlijk!

3. Maak duurzame plannen
Waar heb je tijdens de vakantie eindelijk eens tijd voor? Juist ja, er is weer ruimte om goed na te denken. Al genietend van de natuur, kun je misschien alvast bedenken wat voor duurzame maatregelen je thuis kunt nemen na de vakantie. Eindelijk eens die oude wasmachine vervangen of toch wat vaker op de fiets naar het werk?

4. Compenseer jouw CO2-uitstoot
Is het toch niet helemaal gelukt om te besparen tijdens jouw vakantie of wil je gewoon een positieve en sociaal economische bijdrage leveren? Met de rekentool van Trees for all kun je direct de uitstoot van je reis compenseren.

Hier ook alvast wat tips voor volgend jaar óf als je nog geen vakantiebestemming gekozen hebt:

1.Kies een duurzaam vervoersmiddel
Reis met de bus of trein, als je niet wilt vliegen.

2.Ga voor een duurzame bestemming
Ga eens op vakantie dichter bij huis of als je heel sportief bent: kies voor een fietsvakantie naar een van de Waddeneilanden bijvoorbeeld.

3.Minder luxe en meer ontspanning
Op vakantie heb je niet veel nodig: een tentje in de natuur en je bent er echt tussenuit!

Wat doe jij om toch met aandacht voor het milieu op vakantie te gaan?

0 reacties

Geen reactie

Reageer