News

Energiebelasting op gas wordt misschien 75% hoger!

  • 21 juni 2018
  • 6 reacties
  • 240 keer bekeken
Energiebelasting op gas wordt misschien 75% hoger!
Reputatie 5
Badge +13
Dat iedereen snel van het gas af moet voor het klimaat is wel duidelijk. Om dit nog extra te motiveren wil PvdA-er Diederik Samsom de energiebelasting op gas in de komende jaren met 75% verhogen. De belasting op stroom wil hij juist omlaag.

Wat kost dit voor een gemiddeld huishouden?
Wie niet overstap op elektra is in 2030 met dit plan zo’n €230 per jaar meer kwijt aan energiebelasting dan nu. Dit is berekend op zo’n 1.600 à 1.700 kuub aardgas per jaar.

Het belastingvoorstel van Samson komt nog bovenop de maatregelen die in het regeerakkoord zijn opgenomen.

Vooral voor huishoudens met een laag inkomen is deze maatregel fors voor de portemonnee. Die wonen doorgaans in slechter geïsoleerde huizen en kunnen niet makkelijk investeren in bijvoorbeeld een elektrische warmtepomp. Samson zoekt nog naar een oplossing voor deze groep.

Wanneer gaat de belasting omhoog?
De verhoging van de belasting is nog niet definitief.
Op 26 juni wordt er een eindvoorstel opgesteld. En in de tweede week van juli maakt Samsom dat openbaar. De Tweede Kamer beslist uiteindelijk of het belastingvoorstel van Samsom ook echt wordt uitgevoerd.


Bron: https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/wie-niet-van-het-aardgas-af-wil-zal-dit-voelen-in-de-portemonnee-klimaattafel-van-samson-zorgt-voor-forse-stijging-van-aardgasprijzen-~ba2f343f/?utm_campaign=shared%20content&utm_medium=social&utm_source=googleplus&utm_content=paid https://www.ad.nl/politiek/gasverbruiker-gaat-flink-meer-betalen-door-belastingstijging~a7f65657/

6 reacties

Reputatie 5
Badge +14
Het betreft hier een voorstel uit de klimaattafel en is aangesteld door Minister Wiebes. Op 26 juni a.s. zal het een definitief voorstel opgemaakt worden en begin juli publiekelijk zal worden gemaakt.

Om geen politiek te bedrijven, maar Samson is geen leider meer van de pvda of je zou hem lijder kunnen noemen.
Reputatie 5
Badge +13
Samson is geen leider meer van de pvda

Scherp, heb het aangepast 😉
Reputatie 5
Badge +14
Iedereen vandaag de krant gelezen. Trek je knip maar open.
Reputatie 5
Badge +13
Ik heb nog niets gezien @JohnKemmer , wat zag je? 🤓
Reputatie 5
Badge +14


De Telegraaf vandaag, zal ook wel in enkele andere kranten te lezen zijn.
Badge +4
Acht weer z'n hap lucht van samson hij woont lekker comfortabel. Maar de mensen net zoals ik die alles bij elkaar moeten schrapen om nog net alle rekening te kunnen betalen. en daar bij ja ook ik een oud huis wonen van de vorige eeuw waar wel iets geïsoleerd is maar dat is niet te doen in een klein halfsteens huis 3 a 4 cm isolatie (wat de vorige bewoners zeer slecht hebben aangelegd) en gips platen. En ook nog oude muren oude stenen die vocht opnemen.

Als we het naar de norm laten isoleren (kunnen we beter een nieuw huis laten bouwen) kunnen wij geen deuren meer openen! zou de isolatie met gips platen ongeveer 15 centimeter voor de deur komen te zitten dus een optie.

Dus de Groningers krijgen nog meer klappen omdat ze in oude woningen wonen niet iedereen kan helaas werken en 2 inkomens hebben enz. we worden weer genaaid waar we bij staan. straks betalen we meer belasting dan ons inkomen.
En gezinnen niet het al niet rond kunnen breien zakken nog verder in de shit dan ze nu al mee moeten dielen !!!

laat staan van de partijen waar je het van moet hebben. zijn er bevingen och wat erg ...... maar dan direct maar weer verder met de orde van de dag. Gelukkig is er een dame die voor de Groningers op komt respect daar voor. En de rest van het kabinet lacht alles weg zeker die van de VVD

Reageer