Interview

Groene voornemens deel 2 - Steven

  • 27 december 2017
  • 0 reacties
  • 608 keer bekeken
Groene voornemens deel 2 - Steven
Reputatie 4
Badge +8
Het is die tijd van het jaar. Meer sporten, minder snoepen en vaker meegaan op visite bij je schoonouders. In december gaan wij vol goede moed en met nog betere voornemens het nieuwe jaar tegemoet, om die in januari vervroegd vaarwel te zwaaien.

Ook bij Qurrent zitten we vol goede voornemens. Elke dag werken wij hard aan een energieneutraal Nederland. In het nieuwe jaar willen wij nog meer mensen bij onze missie betrekken. Maar hoe zit dat met de medewerkers van Qurrent? Hebben zij goede voornemens, en hoe zorgen zij ervoor dat Nederland groener wordt? Voor Steven is groen en bewust leven een vanzelfsprekendheid, thuis en op het werk.


Een gelukkig huwelijk
Steven is niet toevallig aan komen waaien. Hij en Qurrent hebben bewust voor elkaar gekozen en zijn al bijna vier jaar samen. Ook thuis is Steven duurzaam bezig. "We zijn volledig over op ledlampen en ik koop alleen duurzame kleding. Ook de baby droeg wasbare luiers.”

Die groene lijn heeft hij doorgetrokken bij Qurrent: “Het was het laatste en belangrijkste dat ik nog kon doen. Je steekt veel tijd en energie in je werk. Daarmee kun je een groot verschil maken.” En dat is wat hij doet. Als lead developer verbetert hij de klantprocessen - waarmee verzoeken en wijzigingen van klanten soepel in onze systemen worden verwerkt. Zo kan Qurrent blijven groeien.

Samen nog groener
Als je baby in duurzame luiers rondkruipt en je bij de groenste energieleverancier van Nederland werkt, lijkt het moeilijk om nóg duurzamer te leven. Gelukkig heeft Steven voor het nieuwe jaar nog een mooi projectje voor ogen. “Ik wil met onze VVE zonnepanelen aanschaffen.” Steven neemt daarin het initiatief. Hij heeft er al een enquête uitgestuurd - “90% was enthousiast” - en een tekening om het te realiseren ligt klaar.

Het nieuwe jaar belooft voor Steven dus nog groener te worden. Bij hem thuis en op z’n werk. Hij hoopt dat meer mensen gaan investeren in energiebesparing en -opwekking. “Bij onze woning vinden wij dat heel normaal, een hypotheek nemen is vanzelfsprekend. Dat moet ook gebeuren bij onze energieconsumptie.” Steven hoopt zijn steentje bij te dragen. Net als de afgelopen vier jaar, waarin Qurrent vier keer de groenste leverancier van Nederland was. Dat er nog maar vele mogen volgen.

Volgende week vertelt Qollega Sebastiaan over zijn groene voornemen: een opwekkend VVE project. De blog van vorige week van collega Inge kun je hier teruglezen.

0 reacties

Geen reactie

Reageer