Heb jij tips voor leuke duurzame winkels?

  • 26 januari 2017
  • 0 reacties
  • 249 keer bekeken

Het kan best lastig zijn om duurzame en eerlijke mode te vinden. Stichting DOEN steunt Studio Jux (https://studiojux.com/).

Studio Jux is een voorloper in de duurzame en eerlijke mode. De studio is al jaren actief in deze branche en ontwikkelt nu een strategie om de kleding, zowel via de eigen winkel, winkels van derden als via internet te verkopen.

Studio Jux is opgericht door Jitske Lundgren en Carlien Helmink als antwoord op ontwikkelingen in de mode-industrie. Studio Jux was een van de eerste modemerken die hippe kleding op een eerlijke en duurzame manier in Nepal laat produceren.

Jitske heeft zelf vijf jaar in Nepal gewoond en daar de fabriek voor Studio Jux opgezet. De fabriek in Nepal draait onder de naam “Be Suited”. Daar produceert Studio Jux alle kleding. Daarnaast heeft Studio Jux de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in de productiefaciliteit en opleidingen van medewerkers in Nepal. Zo hebben ze de hele keten, van de inkoop van de stof tot aan de verkoop van de kleding in de winkel, in eigen hand.

Bij welk duurzame winkels in Nederland shop jij graag?

0 reacties

Geen reactie

Reageer