Kan Qurrent overleven op alleen stroom leveren?

  • 7 december 2016
  • 2 reacties
  • 276 keer bekeken

Badge +5
  • Q-brain
  • 197 reacties
" Het kabinet schrapt de wettelijke verplichting voor aansluiting van huizen en gebouwen op het gasnetwerk.
Ook wordt het niet meer standaard om nieuwe gasnetten aan te leggen in nieuwbouwwijken. Dat heeft minister Kamp (Economische Zaken) woensdagochtend (7 dec 2016) bekendgemaakt tijdens de presentatie van de energieagenda.
De bewindsman wil ook kijken naar andere maatregelen om het gebruik van aardgas terug te dringen."

De vraag is: kan qurrent overleven door alleen stroom te leveren?

2 reacties

Badge +6
Allereerst, de situatie die je beschrijft bestaat al. Geen enkel huis in mijn wijk (die sinds de jaren 80 bestaat) heeft een gasaansluiting.

Qurrent zegt geen winst te maken op de verbruikskosten, en dat blijkt ook uit het ideaal om iedereen zelf te laten opwekken. De bedrijfskosten moeten dan opgebracht worden vanuit het vastrecht (€ 6,35 per maand per aansluiting). Als plotsklaps alle gasaansluitingen zouden verdwijnen, dan verdwijnt bijna de helft van de totale aansluitingen waar Qurrent levert en zou inderdaad het vastrecht per aansluiting verhoogd moeten worden.

Mogelijk zullen er inderdaad een paar aansluitingen verdwijnen omdat huidige Qurrent klanten kunnen verhuizen van een woning met gas naar een nieuwe woning zonder gas, maar volgens mij wordt dat verlies ruimschoots gecompenseerd door de algemene groei van Qurrent als relatief nieuwe leverancier.
Reputatie 5
Badge +13
Hoi RGM en Zr40,

Het is natuurlijk hartstikke goed als alle gasaansluitingen verdwijnen!

Qurrent bestaat inderdaad alleen door het vastrecht.
Maar het verdwijnen van gas beschadigd het bestaan van Qurrent zeker niet.

Het doel van Qurrent is om zo veel mogelijk te doen voor onze leden tegen zo laag mogelijke kosten. Dat houden we altijd in gedachten.

En gelukkig zijn we op het moment enorm aan het groeien :)

Groetjes, Tanja

Reageer