News

Mogelijk 2000 nieuwe banen bij onderzoekscampus voor batterijen voor hernieuwbare energie

  • 17 oktober 2018
  • 0 reacties
  • 345 keer bekeken
Mogelijk 2000 nieuwe banen bij onderzoekscampus voor batterijen voor hernieuwbare energie
Reputatie 5
Badge +13
Deze week is Kees Koolen enorm veel in het nieuws. Hij was de CEO van booking.com en COO van Uber Nederland. Momenteel werkt hij aan een onderzoekscampus voor duurzame energie en investeert hij nu samen met China 1.6 miljoen euro in de realisatie van een batterijenfabriek die hierbij hoort.

Onze duurzame toekomst met batterijen
Kees Koolen wil met zijn bedrijf Lithium Werks de transitie naar hernieuwbare energie realiseren. Hij wil er o.a. voor zorgen dat vrachtwagens en boten die producten transporteren op batterijen gaan draaien i.p.v. benzine/diesel/gas. Daarnaast wil hij met batterijen ook de opslag van energie mogelijk maken. Verschillende bedrijven zien hier al druk mee bezig. Opslag van energie kan ervoor zorgen dat er altijd duurzame energie beschikbaar is, ook op de momenten dat de wind en zon even weg is. Nu is dat namelijk nog niet op grote schaal mogelijk.

Nieuwe campus in Enschede
Deze onderzoekscampus wordt in Twente gerealiseerd. Deze campus wordt ontwikkeld op de voormalige vliegbasis bij Enschede. Hier moeten binnen 5 jaar 2000 mensen werkzaam zijn. Ook de Univesiteit van Twente is aangehaakt om samen met Lithium Werks nieuwe concepten te ontwikkelen voor energieopslag en mobiliteit.

Kees Koolen vertelde gisteravond in De Wereld Draait Door meer over de investering van 1,6 miljard samen met China. Je kan de uitzending hier terugkijken.

Ik ben heel benieuwd of de nieuwe campus en batterijfabriek net zo'n groot succes worden als Booking.com en Uber. Maar met zo veel ervaring en de toepasselijke achternaam gaat dat hopelijk goed komen. ;)

Bron:
  • https://www.businessinsider.nl/ondernemer-kees-koolen-sluit-deal-voor-nieuwe-accufabriek-in-china-omdat-het-in-europa-niet-snel-genoeg-gaat/
  • https://www.utwente.nl/nieuws/!/2018/9/75551/lithium-werks-en-ut-aan-de-slag-met-energietransitie
  • https://www.tubantia.nl/enschede-e-o/kees-koolen-wil-met-lithium-werks-iets-groots-neerzetten-in-twente~a18fb077/

0 reacties

Geen reactie

Reageer