Molen extremisme in Drenthe en Groningen

  • 12 september 2018
  • 1 reactie
  • 356 keer bekeken

Badge


De NOS plaatste gisteren een bericht over windmolenextremisme in Drenthe. Een nieuw rapport laat zien dat de protesten tegen windmolens daar zo uit te hand lopen dat het valt onder extremisme.

Dat lijkt misschien wat opgeblazen, maar er zijn al mensen die handgranaten en andere explosieven aanschaffen voor hun protest. Dat is toch wel even flink schrikken. Maar we weten allemaal dat we niet zonder groene energie kunnen, dus hoe kunnen we deze weerstand het beste verlagen? Hoe zouden volgens jullie dit soort projecten moeten worden gerealiseerd of hoe ontwikkel je volgens jullie de meeste draagkracht?

Wij zien in de Buurtmolen een oplossing
Qurrent streeft naar een fossiel vrij Nederland. Om de klimaatdoelstellingen te behalen ontkomen we er niet aan om windmolens op land te plaatsen. Qurrent vindt het belangrijk dat dit op een goede en eerlijke manier gebeurd. Waar omwonenden worden betrokken en zowel de lasten als de lusten kunnen ervaren.

De Buurtmolen is kleiner en stiller dan reguliere molens en is bovendien in eigendom van omwonenden zonder hiervoor te hoeven investeren. Een eerlijke verdeling van de lusten en de lasten dus.

Hoe kijken jullie hier tegen aan?

1 reactie

Niemand zit te wachten op windmolens in het nabije woongebied. Het nut waarom dit ook perse op diverse decentrale locaties moet gebeuren wordt niet in voldoende mate aangegeven. Het moet ook niet zo zijn dat een boer zijn land lekker vol zet met deze dingen. De windmolens worden steeds hoger/groter, maar worden ook efficiënter. Desalniettemin kan het prima, zelfs op een leegstaand poldergebied waar niemand woont, dat de windmolen daar centraal opgesteld worden i.p.v. bewoners ermee lastig te vallen.

Reageer