Ook duurzaam: repareren in plaats van vervangen

  • 23 oktober 2016
  • 1 reactie
  • 258 keer bekeken

Reputatie 4
Badge +5
Naast knalgroene energie van Qurrent zijn er uiteraard nog heel veel andere dingen die je kunt doen en laten om duurzaam te zijn. Iets waar ik zelf een groot voorstander van ben is het repareren van defecte apparaten in plaats van ze te vervangen (soms zelfs als dat duurder is).

Zo hadden wij afgelopen week het luxeprobleem dat onze WC op de eerste verdieping het niet meer deed omdat er iets in het binnenwerk van de spoelbak was afgebroken. Na wat zoeken bleek dat het om een oud model ging waar ik geen nieuw binnenwerk voor kon vinden. Tja, dus toch maar een nieuwe spoelbak? Hmm, spoelbak en pot horen bij elkaar, dus moet de hele WC vervangen worden, alleen maar omdat zo'n klein onbenullig stukje plastic is afgebroken? Dan maar zelf wat gaan knutselen. Na wat demontage, uitproberen en knutselen uiteindelijk de WC weer gerepareerd. Met als extraatje dat we nu de enige zijn in de wereld met zo'n WC:(ik ben dol op Lego! :-)

Ik ben heel benieuwd naar de creatieve reparaties van anderen, dus laat vooral je foto's zien in de reacties. Ben benieuwd!

1 reactie

Reputatie 4
Badge +6
Je krijgt er een "echt " L EGO van als je niet oppast .
Alles wat eenmalig en desnoods één malig is dus Uniek .

Reageer