News

"Qurrent opent aanval op fossiele energiebedrijven"

  • 1 november 2018
  • 7 reacties
  • 561 keer bekeken

Reputatie 5
Badge +13


"Qurrent opent aanval op fossiele energiebedrijven" Zo luidt de kop van het artikel op marketingtribune.nl. Qurrent is namelijk deze week een nieuwe campagne gestart om Nederland wakker te schudden. De aanleiding: een hoop mensen zijn zich er niet van bewust dat hun huidige leverancier niet zo groen is als ze denken.

Op https://www.qurrent.nl/consumentenbond hebben we een leuke pagina gemaakt waar je alle energieleverancier van Nederland kunt vergelijken met Qurrent op het gebied van duurzaamheid.

Hiermee willen we consumenten bewust maken. Huishoudens die groene stroom kopen bij grote fossiele energiebedrijven dragen indirect bij aan het langer openhouden van kolencentrales in Nederland.

Uit onderzoek blijkt dat het wel degelijk uitmaakt bij welke leverancier mensen groene stroom kopen. We doen dan ook een oproepen aan alle Nederlanders om over te stappen naar een 100 procent groene stroomleverancier!


Onderzoek consumentenbond: https://www.consumentenbond.nl/energie-vergelijken/de-groenste-energieleverancier .

7 reacties

Badge +1
Ik snap het niet meer.. Qurrent = Greenchoice?? Dus van een 10 naar 8.5.
Dus massaal over naar Pure Energie of OM lijkt me.
Reputatie 3
Badge +9
Hoi @Maarten916,

Wij gaan dit jaar ook gewoon weer voor de allergroenste beoordeling, ook nu Greenchoice onze aandeelhouder is.
Samen met Greenchoice willen we ervoor zorgen dat Nederland zo snel mogelijk alleen nog maar groene energie gaat opwekken en verbruiken.
Dus als je voor groen gaat hoef je je geen zorgen te maken en zit je bij ons zeker goed!

Groeten,
Julian
Reputatie 5
Badge +14
Als ik het zo bekijk laat Greenchoice zijn eigen boontjes doppen. We zijn dus mooi bekocht hiermee.
Reputatie 3
Badge +9
Hoi @JohnKemmer,

bij Greenchoice doppen ze de boontjes gewoon nog zelf! De reden dat Greenchoice vorig jaar een 8,5 heeft gekregen heeft te maken met het feit dat Greenpeace en de Consumentenbond opwekking door middel van Nederlandse biomassa niet als een duurzame manier van opwekken zien terwijl dat het in feite wel is. Zowel Greenchoice als wij gaan voor 100% groen en nu Greenchoice onze aandeelhouder is kunnen we elkaar alleen maar beter helpen om Nederland fossielvrij te krijgen.

Groeten,
Julian
Nog even ons hele kleine land staat vol met die lelijke windmolens, omdat Rutte dit wil, en wordt onze energie rekening alleen maar hoger wegens sancties /belasting waar het milieu echt niets beter van wordt.
Badge +1
@DonnMennens ga je ook ons vertellen dat je zonnepanelen lelijk vindt omdat ze niet bij je rode dakpannen passen?
Windmolen is een ding, maar echter is het best om zo zuinig te zijn en zelf je energie opwekken, zodat je zo min mogelijk afhankelijk van een net (stroom en/of gas)
Reputatie 2
Badge +9
Klopt @AlexCailliau! Beiden zijn nodig: minder energieverbruik en meer duurzame opwek, zoals zon en wind.

Groet, Joost

Reageer