Samen met Pokémon de stranden schoonmaken

  • 20 april 2018
  • 0 reacties
  • 133 keer bekeken
Samen met Pokémon de stranden schoonmaken
Reputatie 4
Badge +8
Zondag 22 april is het Earth Day. Deze dag draait om het vergroten van bewustzijn rond duurzaamheid wereldwijd. Het klimaatprobleem is zo nijpend, dat zelfs de hulp van Pokémon erbij is geroepen.

Grote schoonmaak
Een hele generatie is groot geworden op de begintune Pokémon. Nog meer mensen raakten geïnfecteerd met het Pokémon-virus toen de kleine beestjes via de app Pokémon Go in onze wereld rondscharrelden en met onze telefoons te vangen waren. Nu kunnen deze verzamelaars zichzelf én het klimaat een handje helpen.

Pokémon Go viert Earth Day door gebruikers van het spel uit te nodigen mee te helpen in een grote schoonmaak. Eigenaar van Pokémon Go, Niantic, slaat de handen ineen met Playmob, een bedrijf dat gamen inzet voor sociaal activisme. Samen organiseren zij evenementen om vervuilde gebieden schoon te vegen. En daar hebben ze een slim lokkertje voor.

Digitale doping
Wanneer minimaal 1.500 of 3.000 man zich aanmelden voor de grote schoonmaak, krijgen zij respectievelijk 2 of 3 magische Stardust. Dit virtuele goedje is de digitale doping voor Pokémon; ze worden er binnen een mum van tijd super sterk van en het is hoogst verslavend. Geen wonder dat de tientallen evenementen wereldwijd volstromen met Pokémon Go-fanatici.

Het is een schoolvoorbeeld van hoe je grote groepen volgers kunt mobiliseren en inzetten voor het klimaat. Van Amerika tot China, de liefde voor Pikachu en onze planeet zet mensen aan tot actie. Wil jij ook meedoen? Dan moet je de grens over naar Frankrijk. Als je liever dicht bij huis blijft, kun je vast voor volgend jaar een locatie voorstellen. Wie weet vind je onder het plastic afval nog een verdwaalde Pokémon.

0 reacties

Geen reactie

Reageer