Vier duurzame uitjes

  • 2 oktober 2017
  • 0 reacties
  • 400 keer bekeken

Reputatie 5
Badge +13


Zin om een dagje weg te gaan? Dit kan ook helemaal groen en verantwoord! Ervaar met een dagje weg dat ‘duurzaam’ vooral ook heel leuk kan zijn. Trek bijvoorbeeld lekker de natuur in. Geen inspiratie? Wij hebben alvast vier leuke uitjes voor je op een rij gezet.

Een boswandeling, knuffelen met geiten en boodschappen doen bij de boer
Dat kan allemaal in het Amsterdamse Bos! Er zijn momenteel acht wandelroutes die je door verschillende natuurgebieden leiden die het Bos rijk is. De meeste routes hebben een nummer en zijn met gele plaatjes te volgen. Wil je even uitrusten? Midden in het bos vind je Geitenboerderij Ridammerhoeve. Waar naast geiten ook kippen, varkens, koeien en paarden rondlopen. De werkzaamheden van de boer gaan gewoon door dus je kunt een kijkje nemen achter de schermen, maar ook gewoon rustig genieten van een kopje koffie. Ben je echt een dierenvriend en gek op yoga? Dan is Geiten Yoga ook echt wat voor jou. Zorg wel dat je van te voren reserveert. Na afloop verkoopt de boerderij verschillende soorten kaas en yoghurt. De producten zijn uiteraard gemaakt op de boerderij.

Casa Foresta: Eten uit de natuur
Bij Casa Foresta bieden ze verschillende workshops aan, deze hebben allemaal een ding gemeen: het gaat om “eten uit de natuur”. De natuur is tenslotte onze oudste supermarkt. Alles wat we nodig hebben kunnen we in de natuur vinden, maar dan moet je natuurlijk wel weten in welk seizoen je wat plukt. Bij Casa Foresta nemen ze je graag mee om de kennis van de wild eetbare natuur op te schroeven tijdens een prachtige wandeling.

Botanische tuinen
Het jaar 2017 is het jaar van de Botanische Tuinen. Dit jaar hebben 25 Botanische tuinen hun krachten gebundeld en zijn er een heleboel activiteiten door het hele land. Botanische tuinen hebben vaak prachtige verzamelingen van levende planten en bomen. Interessant voor mensen die meer willen leren over de natuur, maar je kunt hier ook prachtige foto’s maken. Neem eens een kijkje in de agenda voor o.a interessante kookworkshops!

Team Biesbosch
Het Nationaal Park de Biesbosch is ontstaan in 1421 en heeft in de tussentijd een heleboel doorstaan. Zo werd dit gebied in de Tweede Wereldoorlog gebruikt om onder te duiken en werden hier ook goederen verborgen. Rijk aan geschiedenis is het gebied dus zeker. Team Biesbosch is een unieke combinatie tussen natuurbeleving en actief zijn. Zo is de mooiste manier om de kreetjes van de Biesbosch te ontdekken met de kano. Benieuwd naar alle andere activiteiten? Ga dan snel naar https://www.teambiesbosch.nl/

0 reacties

Geen reactie

Reageer