Sticky Blog

Wie is Greenchoice?

  • 2 mei 2019
  • 0 reacties
  • 2880 keer bekeken

Reputatie 5
Badge +13

Je hebt het vast al gehoord of gelezen: Qurrent wordt Greenchoice. We hebben de krachten gebundeld om Nederland nóg groener te maken. Maar wie is Greenchoice eigenlijk?

Als eerste groene stroom
Waar Qurrent in 2014 begon als energieleverancier met een kantoor op een kleine woonboot in Rotterdam, kent Greenchoice al een veel langere geschiedenis. 18 jaar geleden begonnen drie vooroplopers met pionieren. Ze vertikten het om af te wachten tot de wereld om hen heen veranderde en namen het heft in eigen hand. Greenchoice werd de eerste energieleverancier van Nederland die enkel groene stroom leverde.

Zeven jaar later ging Greenchoice voor het eerst gas leveren aan klanten. Net zoals Qurrent compenseert Greenchoice ook de CO2-uitstoot van het gas dat klanten verbruiken. Dit doen zij door het planten van bomen en het beschermen van bossen in o.a. Tanzania, Brazilië en Uganda. En sinds 2017 steunen ze ook bosprojecten in Nederland. Greenchoice behoort daarmee tot de grootste bosbeschermers ter wereld. En als snel volgde andere succesvolle projecten zoals een eigen windpark, een bekroonde app, winddelen en meer dan 100 lokale energieprojecten en coöperaties.

Duurzaam dichtbij
Greenchoice en Qurrent hebben een gemeenschappelijk doel: een schonere wereld door groene energie beschikbaar te maken voor iedereen. Greenchoice maakt mensen bewust van hun energieverbruik, helpt ze bij het besparen op energie en bij zelf of samen opwekken ervan. Greenchoice vindt het belangrijk dat groene energie lokaal wordt opgewekt, want hierdoor worden consumenten betrokken bij de energietransitie.

Het regent prijzen voor Greenchoice
Met een focus op klanttevredenheid, service en duurzaamheid sleept Greenchoice al jaren verschillende prijzen van o.a. de Consumentenbond en Gaslicht.com in wacht. Zelfs de award voor het meest duurzame merk van Nederland ging naar Greenchoice. Duurzaamheid zit echt in het DNA.

Wat belooft dit voor de toekomst?
Met meer dan 350 werknemers en 550.000 klanten is Greenchoice nu de grootste groene beweging van Nederland. En die nummer 1 willen ze blijven! Door slimme producten en diensten te bedenken, maakt Greenchoice duurzame oplossingen eenvoudig en voor iedereen bereikbaar. Zo gaan ze samen met hun klanten op weg naar een toekomst waar duurzaamheid 100% vanzelfsprekend is.

Meer weten over Greenchoice?
Al iets meer over Greenchoice te weten gekomen? Benieuwd naar wat Greenchoice nog meer doet en hoe ze dat doet? Laat het hieronder weten, dan duiken wij er voor je in.
We zijn druk bezig de integratie tussen Qurrent en Greenchoice vorm te geven. Voor jou als klant van Qurrent verandert er nu niets. Als er iets voor je verandert, ontvang je daarvan persoonlijk bericht. Je hoeft nu dus niets te doen. Toch al een vraag? De vragen waar we al antwoord op hebben, staan hier op een rijtje.

0 reacties

Geen reactie

Reageer