Zo kan je extra genieten van duurzaamheid

  • 6 oktober 2017
  • 0 reacties
  • 81 keer bekeken

Reputatie 5
Badge +13


Duurzaam leven en bewust omgaan met de natuur, je medemens en dieren. Het klinkt vaak een beetje zwaar. Je zult er een aantal dingen voor moeten laten of juist moeten doen. Denk hierbij aan het niet eten van vlees en vis, met de fiets of het OV naar het werk in plaats van met de auto.

Voor sommige mensen zijn er genoeg redenen te bedenken om niet groen bezig te zijn of zelf energie op te wekken. Zeker in je vrije tijd wil je niets inleveren om te kunnen genieten. De volgende voorbeelden bewijzen dat kiezen voor groen ook gepaard kan gaan met plezier.

Elektrisch rijden
Het hebben van een elektrische auto, is nu nog redelijk speciaal. Je hebt dus waarschijnlijk een goed verhaal te vertellen tijdens die verjaardag. Hoe gaat dat dan met opladen? Is die van jouw volledig elektrisch? Jij kan straks al deze vragen beantwoorden en bent een echte expert of voorloper. Wie weet inspireer je anderen ook om een elektrische bak aan te schaffen. Wist je dat zelfs Harley Davidson bezig is met het ontwikkelen van een elektrische motor en dat ook een uitje zoals karten elektrisch kan?

Dansen
Dansen is op zich niet schadelijk voor het milieu, maar duurzaam dansen is dubbel plezier. Energy Floors verhuurt duurzame dansvloeren waarmee je energie kunt opwekken. Met deze dansvloeren willen de makers je ervan bewust maken wat jij zelf teweeg kan brengen op het gebied van energie opwekken en dat terwijl je plezier aan het maken bent.

Probeer nieuwe producten
Vis, vlees of vegetarisch? Veel vegetarische producten lijken zo op vlees op vis dat je soms twijfelt of je het product wel vegetarisch is. Probeer bijvoorbeeld eens de producten van de Vegetarische Slager. Daarnaast zorgt een vegan of vegetarische lifestyle ervoor dat je creatief moet zijn met koken en wat is er nou leuker dan nieuwe recepten uitproberen?

Laat je inspireren
Op het gebied van uit eten gaan valt er nog zoveel te verkennen. Er komen steeds meer restaurants en lunchtentjes bij die vegetarische en vegan alternatieven aanbieden. Een biefstuk eten is een stuk minder verrassend dan ontdekken hoe plantaardige producten zo op vlees kunnen lijken!

Nepbont
Ook op interieurgebied hoef je niet in te leveren. Leuk zo’n schapenvacht op je loungebank of op de vloer. Prachtig om te zien en te voelen, maar natuurlijk niet diervriendelijk. Gelukkig is er een mooi alternatief: schapenvachten van vilt, zonder leer dus. Daarnaast zijn er genoeg mooie namaak lederen banken te vinden.

Tijdens de borrel
Ook als het gaat om de borrel, kun je dat groen aanpakken. Bij wijn is het bijvoorbeeld belangrijk dat je kiest voor een wijn met minimaal gebruik van pesticiden en dat er spaarzaam wordt omgegaan met water. Bij Gall & Gall verkopen ze heel veel duurzame(re) wijnen. Als het gaat om bier, is het belangrijk dat je het dicht bij huis haalt. Nu is Nederland rijk aan bieren van eigen bodem, maar nog beter zijn de lokale biertjes. Zoals Jopen uit Haarlem, Kaapse Brouwers uit Rotterdam of Oedipoes uit Amsterdam.

Wat doe jij om te (duurzaam) te genieten van het leven?

0 reacties

Geen reactie

Reageer