Stel jezelf voor!

  • 3 oktober 2016
  • 40 reacties
  • 9282 keer bekeken


Toon eerste bericht

40 reacties

Reputatie 1
Badge +3
vraag maar wat je weten wilt 😃 als ik het wil dan geef ik wel antwoord 😃
Wie ben je en hoe ben je bij Qurrent terecht gekomen?
Evert Kuiken, geboren 1962, vader van 2 en man van 1. Bij Qurrent terecht gekomen omdat ik liefst 100% energie uit wind wil. En omdat ik van kleine jonge bedrijven houd.

Ben je in het dagelijks leven bezig met energie?
Ja, het is mijn vakgebied (HTS Elektro) en al 28 jaar mijn werk (eerst bij netbeheerder Alliander, nu bij LENS energie, maker van Herman de zonnestroomverdeler).

Wat doe je graag in je vrije tijd?
Motorrijden, wandelen (met of zonder hond), muziek luisteren en heel soms nog maken, koken maar vooral: tot rust komen.

Waar wil jij het graag over hebben in de Qurrent Community?
De trias energetica: besparen, verduurzamen en de rest tot 0 reduceren zodat we geen fossiel meer nodig hebben.
Hallo allemaal!

Ik ben Marjolein, 32 jaar, en woon met mijn vriend Joost in een flatappartement in Utrecht. In mijn dagelijks leven werk ik voor de rijksoverheid aan diverse duurzaamheidsthema's. Ook privé speelt duurzaamheid een belangrijke rol in mijn leven. Joost en ik zijn allebei behoorlijk idealistisch, en we doen ons best om met onze geringe middelen en ruimte zo duurzaam mogelijk te leven.

Grappig genoeg zorgt juist ons beperkte budget ervoor dat we vaak al heel duurzaam zijn zonder daar moeite voor te hoeven doen; we hebben al een paar jaar geen auto meer, kopen zelden nieuwe spullen, letten op ons energie- en gasverbruik etc. Ruimte voor huisdieren hebben we niet, net als geld voor verre reizen. We gooien vrijwel geen eten weg; hooguit een enkele keer als iets aanbrandt of vergeten in de koelkast staat tot het beschimmeld is.

Toch merk ik dat er ook lastige kanten aan een beperkt budget zitten. Zo kunnen we vaak de echt duurzame en hoge kwaliteit producten niet betalen; ik weet dat het beter is om goede leren schoenen te kopen in plaats van dat paar nepleren laarsjes van Van Haren, maar ik heb nu eenmaal geen honderden euro's om aan schoenen uit te geven.

Het nadeel van een huurappartement is dat wij weinig te zeggen hebben over energiebesparende maatregelen. We zitten in de sociale huur, dus onze wooncorporatie bepaalt veel. Er zijn wel mogelijkheden om duurzame investeringen te doen en deze deels vergoed te krijgen, maar aangezien we binnen een aantal jaar gaan verhuizen is dat niet echt aantrekkelijk. Gelukkig heeft ons appartement fatsoenlijke isolatie, dubbelglas en een redelijk nieuwe (5 jaar) HR ketel. Verder teren we op het koukleumgedrag van onze buren; we hebben aan drie kanten buren, die samen zoveel stoken dat wij dat nauwelijks hoeven te doen. Zelfs met het weer van de afgelopen weken wordt het niet onder de 17 graden bij ons. Dat is wel fris, maar met een extra trui heel goed te doen; we zijn gewend aan een koel huis, dat scheelt. En een koud huis is een goede motivator om bezig te blijven in plaats van voor de tv/achter de pc te gaan hangen! 🙂.

Ik heb me vooral aangemeld bij deze community om tips op te doen en af en toe ideeën uit te wisselen met gelijkgestemden. Ben heel benieuwd hoe actief deze community is, en wat hier gaat gebeuren!
Reputatie 4
Badge +6
Hallo Marjolein, ik heb nog wel wat tipjes , om je lucht vochtigheid naar beneden te krijgen eerst meten en als hij te hoog is ,zo boven de 60 % , dan heeft het zin om het volgende te doen '. wat scheelt op je temperatuur " beleving gevoel " echte kalkverf of de topper "ThermoShield muurverf leidt tot een energiebesparing " ik heb niets met dit bedrijf te maken maar weet dat op deze manier gemaakte verf heel goed werkt ,aan de buitenkant het beste maar van binnen ook goed. gewone muurverf sluit af maar deze niet. Als je geen A ++ dubbelglas hebt is het in de winter voorzien van Tesa thermo cover heel effectief om thermische trek van af je ramen te weren. Wel moet op de wanden de oude verf laag er af. anders heet het geen effect.
Ook is het laten inregelen van je CV een goed advies , onderhoud is belangrijk en dat wordt als het goed is gedaan maar inregelen hoort daar niet bij. elke ruimte is anders ,Je gebruikt je CVeigenlijk niet maar als het nodig is , voor je Warme water is dat ook geen verkeerde optie .Verlaag het zelf niet onder de 60 graden i.v.m Legionella.
De Led lampen bij de Action zijn prima en goedkoop,en ook op dit moment een mooie aanbieding bij de Aldi.
Als je die twee tussen wanden van je buren gaat gebruiken als grote radiator, is er met een kleine 12 v ventilator uit een computer best te testen of , na je ramen extra isoleren , je die energie door je buren er in gebracht door een beetje meer circulatie trek van boven af naar beneden toe die warmte daar in je kamer te brengen. Koop geen direct verbrander zoals de zibro kamin, daar verhoog je de lucht vochtigheid enorm mee.
Ik gebruik mijn stroom overschot in de kamer met een kleine elektrische kachel. Ook weer na isolatie ramen ,eigenlijk moet je de verliezen van je woning gaan meten,Een hele mooie manier is de aanbieding die nu gestart is bij onze Qurrent winkel , misschien in aanschaf met anderen of huur , het is zo jammer dat die IR metingen snel klaar zijn en dan die kostbare meters in de kast verdwijnen. Ik zeg altijd en daar is het bij mij de besparing goed mee gelukt !
METEN is WETEN
Beste Giliam (wat een bijzondere naam!),

Bedankt voor de tips! Ga hier zeker naar kijken. Led-lampen hebben we al sinds het begin, maar de andere dingen ga ik eens op mijn gemak nalopen. Top!
Badge
Hallo, ik ben Gerrit Altena, gehuwd en samen hebben we 4 dochters waarvan er nog 2 weekend bijwoners zij, als tenminste de studentenvereniging ze niet in beslag neemt. Het grote voordeel van deze situatie is dat onze energiekosten meer dan de helft verminderd zijn 😉.
Ik ben bij Qurrent terecht gekomen door de Q-box. Dat was, toen wij onze zonnepanelen hadden aangeschaft, een van de weinigen die de mogelijkheid had om het energie verbruik te monitoren. Wij zijn verder geen klant bij Qurrent, omdat wij al vroeg via VEH onze zonnepanelen hebben aangeschaft en tegelijkertijd, samen met nog veel anderen, via de windcentrale een eigen windmolen hebben gekocht. Greenchoice was toen genegen om onze stroom door te geven en financieel af te handelen, bovendien waren wij ook al klant bij Greenchoice. De zonnepanelen en de windmolen leveren genoeg elektrische energie voor ons huishouden. Warmte krijgen wij vnl door een hoogrendement houtkachel die gestookt wordt met resthout van een bosbouwbedrijf. het overige wordt geleverd door een HR ketel.
Ons huis is een 'eind jaren 80 huis' rondom redelijk geïsoleerd, maar alleen de onderverdieping en zolderverdieping dubbelglas, maar omdat we alleen beneden warm houden is het niet de moeite waard om boven de slaapkamers te voorzien van dubbel glas. Mocht er een keer van glas worden gewisseld zal het zeker ook HR glas worden.

In het dagelijkse leven ben ik werkzaam bij een energiebedrijf, nee geen Qurrent of Greenchoice, dus ben dagelijks veel bezig met energie.
Ons huis is ook voorzien van redelijk veel domotica dus lampen e.d. branden niet gauw nutteloos.

In mijn vrije tijd ben ik ook graag bezig net energie en domotica en in het overtuigen van mijn vrouw in het nut van energiebesparing en domotica 😉 .
Mijn naam is Stijn Otten en met veel zin en positieve energie wil ik me gaan inzetten als lid van de ledenraad van Qurrent. Mijn achtergrond zit op het snijvlak van commerciële bedrijfsvoering alsook de wereld mooier, beter en duurzamer maken. Tijdens de studie (vrijwillig) actief geweest in de besturen van o.a. CNV jongeren, Nationale Jeugdraad en Young Club of Rome, allemaal ledenorganisaties. De laatste jaren ligt het de nadruk professioneel op mobiliteit en specifiek elektrisch rijden. Bij The New Motion vanaf het begin Nederland meegeholpen klaar te maken voor elektrische auto’s. Nu sinds een bijna 2 jaar actief als Directeur Innovatie & Business Development bij Business Lease Group, een familiebedrijf in mobiliteit dat serieus inzet op duurzaamheid en innovatie. Ik zoek kansen en maak ze concreet. Dat wil ik ook graag bij de ledenraad van Qurrent doen. Goed luisteren wat de behoefte zijn van de (mede-) leden van Qurrent om zo Qurrent nog succesvoller maken als bedrijf en ook met duurzame impact. De wereld is een fantastische plek en diezelfde wereld een mooiere en betere plek maken zit diep in mij. Goede dingen moeten hand in hand kunnen gaan met commerciële dingen. Mijn professionele en persoonlijke waarden passen goed bij Qurrent. De Qbox en de Tado hangen beide al een poos bij ons in huisje in Amsterdam. Het helpt ons gezinnetje (Sandra en Benjamin, 18mnd) warm te houden terwijl we energie besparen.

Wie ben je en hoe ben je bij Qurrent terecht gekomen? - Via Daan Grooten (een van de eerste medewerkers van Qurrent. Een goede vriend. Dus ik heb de eerste stappen van Qurrent meegemaakt. Ik ben direct overgestapt en geen moment spijt, een grote promotor geworden en nu actief in de Ledenraad van Qurrent voor in ieder geval 1 jaar.
Ben je in het dagelijks leven bezig met energie? Ja, vooral privé met de Qurrent Qbox, de Tado en deSpeedComfort ventilatoren. Mijn energie in 1 jaar met 20% verlaagt.
Wat doe je graag in je vrije tijd? - lezen, kitesurfen, en baby-sitten ;-)
Waar wil jij het graag over hebben in de Qurrent Community? - alles wat de leden aangaan en daarover in discussie gaan en aandragen binnen Qurrent wanneer het ideeen zijn die Qurrent als organisatie kunnen helpen.
Badge
Ik ben Henri, 40 jaar en vader van 2 dochters van 2 en 4 jaar oud. Ik woon in Rijnsburg. Mijn dochters wonen afwisselend in Katwijk bij hun moeder of bij mij.

Ik ben bij Qurrent uitgekomen toen ik naar meer op zoek was dan alleen de goedkoopste energie. Ik had al zonnepanelen maar ik kreeg het gevoel dat er meer te doen was aan energiebesparing zonder op comfort in te leveren.

Ik ben software tester bij een detacheringsbedrijf. Ik heb onlangs de leaseauto ingeleverd voor fiets, trein en benenwagen dus ik ben indirect wel bezig met energie. Daarnaast probeer ik mijn huis voor mij en mijn kinderen aan te passen naar een milieuvriendelijker huis zonder in te leveren op comfort. Ik probeer mensen te laten zien wat er allemaal mogelijk is op het gebied van energie zonder ze daarbij een keuze op te dringen. De keuze maken mensen zelf wel als ze zover zijn, als ze maar de juiste informatie hebben. Ik vind het leuk om ideeen en gedachten met anderen uit te wisselen over het milieu, onder andere met de gemeente, ondernemers en buren/vrienden/familie. Doelen zijn:
Geen aardgas aansluiting
0 op de meter
Drinkwater alleen voor drinken en koken gebruiken
Tuin ecologischer maken (nog uitwerken hoe ik dat kan doen)

Wat betreft vrije tijd is het verdeelt tussen uitstapjes met de kinderen, wandelen, fietsen, muziek luisteren en lezen.

De community zie ik als een mooi middel om elkaar op ideeen te brengen, te helpen en te inspireren. Ik doe er nu nog niet zoveel mee maar dat hoop ik de komende tijd wat in te halen. Op de ledenvergadering heb ik al gemerkt dat er veel gedaan wordt door Qurrent en ik hoop vooral dat het, onder andere door deze community het alleen maar meer zal worden.
Hoi @Henri,

Wat leuk om je op deze manier iets beter te leren kennen! 🙂 Ook fijn om te horen dat je enthousiast bent over deze community. Hopelijk zullen we je steeds vaker hier terugzien. En natuurlijk tot ziens binnenkort op ons Qantoor! ;)

Groeten,

Natalia
Reputatie 3
Badge +8
Hallo leden,

Na al die tijd hier stel ik me toch ook maar hier voor!
Ik ben Nina, 28 jaar en ik werk sinds oktober 2016 bij Qurrent op de klantenservice en werk daarnaast dus ook in het webcare team en hier op de community.
In mijn vrije tijd houd ik me vooral veel bezig met muziek. Zelf speel ik niet (meer), maar wel ga ik graag naar concerten, festivals en struin ik de platenzaken af. Op mijn vinylcollectie ben ik hartstikke trots!
Op de bank (onder een dekentje met een trui, want stoken stel ik zo lang mogelijk uit) naar muziek luisteren, daar word ik gelukkig van.
Hier op de community vind ik het vooral mooi om te zien hoe we elkaar kunnen inspireren en helpen met besparen en opwekken. Het samenbrengen van gelijkgestemde mensen!
Ga zo door, allemaal, en ik hoop dat we hier veel van elkaar blijven leren!

Groetjes, Nina
Leuk dat de klantenservice zegt binnen 1 minuut de telefoon te beantwoorden, maar mijn ervaring is dat ik zojuist na meer dan 6 minuten het heb opgegeven.
Reputatie 4
Badge +8
Hoi Peter,

Vervelend om te horen dat je langer hebt moeten wachten dan aangegeven.

Via qurrent.nl/klantenservice kun je zien hoe lang de huidige wachttijd is (op het ogenblik 0 seconden) door onderin onder Telefoon op 'Onze openingstijden' te klikken. Dan weet je precies waar je aan toe bent :)

Groet,
Tomer
Hallo wij zijn Leo & Wil

Wij gaan binnenkort in ons nieuwe huis in Sleeuwijk wonen en hebben voor Qurrent gekozen vanwege het groene imago .

de afgelopen 30 jaar hebben we energie van Eneco gehad in ons huis in Dordrecht en we zij erg benieuwd hoe het vergelijk gaat uitpakken en dan bedoel ik het verschil van energie verbruik en niet van energie leverancier ;-)
ons oude huis was een rijtjeshuis met energie label C en het nieuwe huis is een 2 onder 1 kap en heeft energie label A++ en een paar zonnepanelen (5 stuks)

vriendelijke groet Leo en Wil

Reageer