Community 2.0. - Nieuw design en functies


Tanja van Qurrent
Rank
Reputatie 1
Badge+10


Sommige van jullie wisten het al. Maar de afgelopen weken hebben we hard gewerkt aan een nieuw jasje voor de community. Een succesvol eerste jaar moet natuurlijk beloond worden. Hiermee wordt het gebruik van de community nog prettiger.

Dit is er nieuw:
  • Zoals je waarschijnlijk al gezien hebt is er een nieuw design en zijn de pagina’s anders ingedeeld. Drie uitgelichte topics per pagina, een categorie erbij en een plek waar alle recente activiteit staat (naast categorieën).
  • Nieuwe Ranks: De oude ranks hebben een update gekregen en er zijn nu nieuwe ranks die gehaald kunnen worden. Hoe? Dat merken jullie vanzelf als je de community gebruikt!
  • Badges: Naast de ranks zijn er badges gekomen. Hiermee kan jij je specialiseren op één of meerdere onderwerpen. In dit overzicht zie je welke badges er allemaal zijn. Hoe haal je een badge? Dat verschilt per badge, je kan bijvoorbeeld beloond worden op aantal reacties, goede antwoorden, likes, topics etc.
  • Likes: je kan reacties van andere gebruikers liken.
  • Nieuwe Emoji’s 😊
  • Naast elk topic staan er nu gerelateerde topics. Dat is handig als je meer info zoekt over een bepaald onderwerp
  • Je kan nu topics delen via Facebook, Twitter, LinkedIn en Google+.

Ook zijn de topic functies uitgebreid:
  • Artikel functie: hiermee zijn de artikelen die wij plaatsen mooier en duidelijker weergegeven.
  • Ontwikkel functie: hiermee kan je een innovatie topic zelf aanmaken en stemmen werven via de community. Meer info volgt.
  • Enquête functie: niet alleen één vraag bij een poll, maar meerdere via een enquête.

En last but not least! Er is een besloten groep voor superusers. Hier wordt binnenkort meer over bekendgemaakt.

Met het nieuwe design en de functies kunnen we nog makkelijker en leuker samen praten, brainstormen en discussiëren over de toekomst van Qurrent en daarmee Nederland. Want met jullie inzet worden niet alleen producten en diensten van Qurrent beter. Maar zorgen we vooral samen dat alle leden van Qurrent bewuster omgaan met energie. Samen strijden we om Nederland energieneutraal te maken!

Mocht je vragen hebben, dan kan je deze in een reactie onder dit topic stellen.

Groeten van Tanja
8 Reacties
Malou van Qurrent
Rank
🥂
Trevor
Badge+3
Is er geen "markeer alles als gelezen" knop meer, of kijk ik er overheen?
Tanja van Qurrent
Rank
Reputatie 1
Badge+10
Hoi Trevor,

Onderaan een 'categoriepagina' staat een 'Markeer als gelezen' knop.

Wat vind je van de community-update? 🙂Groetjes, Tanja
Nina van Qurrent
Rank
Badge+5
Wat is het mooi geworden! 🎉
Giulia van Qurrent
Rank
Badge+7
Yes yes! 😳

I love it
Trevor
Badge+3
Ik vind het een mooie verbetering met een aantal prettige nieuwe functies. (badges en dergelijke doen me wat minder, maar misschien dat anderen dat weer heel leuk vinden 🙂 )

De gelezen knop zou ik dan graag op 3 andere plekken toegevoegd zien. Onderaan het forum overzicht zoals voorheen, en onder recent actieve topics en actieve topics sinds laatste bezoek.
De knop op de subpagina's werkt alleen voor dat gedeelte, en ik zou het prettig vinden juist vanuit een centrale plek alles weg kunnen klikken. Op dit moment heb ik de 'sinds laatste bezoek' als bookmark. Zo pak ik alles mee wat er nieuw is en voor mij interessant. Maar als ik dan later naar de normale startpagina ga dan staat het 'vol' met ongelezen berichten wat voor mij de navigatie lastiger maakt.
Eventueel op alleen de forum startpagina een knop is overigens geen probleem, dan gebruik ik die gewoon steeds aan het einde van een bezoekje.
Giulia van Qurrent
Rank
Badge+7
Dat klopt Trevor, die badges zijn even heel anders dan voorheen.
Het geeft wel een grappige touch haha!

Wat mooi dat je er zo over na hebt gedacht. Onze Community Manager @Tanja van Qurrent weet hier wel raad mee 😉 erg bedankt!

Zo blijven wij de community mooi updaten.

Groet, Giulia
Juliette
Ziet er heel mooi uit!

Reageer