Klop het dat de windtegoed tijdelijk niet zichtbaar is?

  • 19 oktober 2016
  • 16 reacties
  • 1052 keer bekeken

Alhoewel ik 15 windtegoeden heb (opwek 225 kWh per jaar per windtegoed, is dus 3375 kWh totaal, gedeeld door 365 dagen per jaar is dus 9,2465 kWh per dag (gegarandeerd)) geeft mijn app aan dat ik in ongeveer een week tijd (hoewel het elke dag minimaal windkracht 4 a 5 en momenteel zelfs 9(!) is) slechts 1,41 kWh opwek heb.... VREEMD....
Daarnaast zie ik nu onverklaarbaar ook een live verbruik van 0,00 WATT.....

Wat is er mis?? wie kan me helpen?? of uitleg geven??

16 reacties

Badge
Hier idem dito
Same here, in de app niet eens zichtbaar 😞
Hoi iedereen,

Bedankt voor jullie berichtjes.
Het lijkt er op alsof er iets misgaat. Ik heb het doorgegeven aan de technische dienst en die gaat er naar kijken.
Ik stuur een update als ik meer weet!

Groetjes,
Nina
Reputatie 5
Badge +14
Dacht dat 1 winddeel goed is voor 250 kWh p/j. De weergave van opwek, tenminste op de pc, loopt 1 dag achter.
Elk winddeel is gegarandeerd op 250 kWh dus mocht er na 1 jaar te weinig zijn opgewekt wordt dit door Qurrent opgehoogd tot de gegarandeerde 250 kWh per winddeel.
Echter heeft er vanaf zondag al geen dagelijkse bijschrijving plaatsgevonden van windenergie, naar ik begreep zit er een fout in de software.
Badge +5
Dag allemaal!

Helaas hebben we op dit moment te kampen met een storing. Onze technische man Sebastiaan legt hier precies uit wat er aan de hand is. Er wordt dus hard gewerkt aan een oplossing!

Groeten van,
Annick
Badge
Het is nog steeds niet verholpen...
het lijkt te zijn verholpen, MAARRRRRRR........ik zie over een hele week (vorige week) geen opwek terwijl die er zeker WEL is geweest
Reputatie 5
Badge +14
Jawel hoor er is voor vrijdag de 21e 0.5 kWh bijgeschreven de overige dagen ..............
Badge
Klopt, hier net zo.
16e tot en met de 20e geen KwH bijgeschreven, en op de 21e wel een kleine bijdrage, 1,16 KwH met 14 windtegoeden.
In de afgelopen week zie ik ook alleen op vrijdag 21 oktober 2016 een minuscuul windtegoedje van 0,50 kWh. Vermoedelijk betreft het een test.

Het betreft ongeveer 0,082 tot 0,083 kWh per windtegoed. Mogelijk heeft de windmolen vrijdag heel even gedraaid.
een week waarin het meerdere dagen windkracht 4 is geweest en zelfs een dag windkracht 5 moet toch met 15 windtegoeden zeker een kWh of 15 boven op het normale opleveren? of ben ik nu gewoon gek? Nogmaals, ik zou minimaal 10 kWh per dag opwek moeten hebben en ook die zie ik NIET
Reputatie 5
Badge +14
Helaas is er geen controle mogelijk van wat de molens opwekken aan de andere kant mogen we er van uitgaan dat de bijgeschreven waarde wel correct zijn. Dat er nu problemen zijn kan altijd gebeuren hoewel het wel lang duurt voordat het is opgelost.
Badge
Mijns inziens zou die controle er wel moeten zijn, of in elk geval moeten komen.
We nemen nu blind aan dat het klopt wat we voorgeschoteld krijgen.
Er is nu echt geen touw aan vast te knopen.
Er zijn dagen met windkracht 6 die minder opleveren dan dagen met windkracht 2 (beide gemeten op windstation Willemstad)
Reputatie 5
Badge +14
Windkracht gemeten door weerstations vinden plaats op 10 m hoogte. Windkracht op 100 m is anders dan laag bij de grond. Gemiddelde vollast uren op 100 m is 200 uur p/j. Alstom garandeert een vollast van 330 uur, waarop dit is gebaseerd weet ik niet maar is hun opgave.
Vollast wordt gehaald bij +/- 7,4 m/s (4 Beafort) bij hogere windsnelheid word niet meer opgewekt dan het max. vermogen en bij een windsnelheid van 11 m/s gaan de wieken in vaanstand/stil, 11 mtr/s is het boven-segment van 6 Beafort.
Inderdaad is het al diverse keren voorgekomen dat het windtegoed is bijgesteld maar ik begrijp dat ze bij Qurrent de meting uit handen hebben gegeven aan derden, dus waar zit de fout.
Badge
De fout zit in elk geval niet bij de consument.
Het geeft te denken dat Qurrent pas na een melding op een gebruikersforum erachter komt dat er bij alle 'windtegoed klanten' al 5 dagen lang 0 KwH wordt bijgeschreven.
En het zal inderdaad zo zijn dat er foutmarges in metingen zitten, maar voor zover het er nu naar uit ziet, zijn die altijd in het nadeel van de klant/consument. (gezien de commentaren van verschillende gebruikers op dit forum)
Hallo allen!

Zie hier een update over het windtegoed: https://community.qurrent.nl/mijn-energie-29/werkt-de-weergave-opgewekte-windtegoed-niet-81. Onze Sebastiaan is nog steeds hard aan het zoeken van de oorzaak van dit probleem. Hou dat forum dan ook goed in de gaten voor de meest huidige informatie over windtegoed.

Groetjes,

Lara

Reageer