News

Greenchoice en Qurrent samen verder

  • 19 december 2018
  • 0 reacties
  • 1558 keer bekeken
Greenchoice en Qurrent samen verder
Reputatie 5
Badge +13
Nadat Greenchoice half augustus liet weten Qurrent te willen overnemen, werd de overname op 1 oktober officieel. Die dag kwamen de aandelen Qurrent op naam van Greenchoice te staan. Met als doel de duurzame energiemarkt in Nederland te versterken en de energietransitie verder te versnellen, zijn we direct met elkaar in gesprek gegaan om de krachtenbundeling vorm te geven. Inmiddels wordt daarover steeds meer duidelijk.

De komende weken maken we steeds meer bekend over hoe Greenchoice en Qurrent samen verder gaan. We willen hier alvast ingaan op het partnerschap tussen Qurrent en Feyenoord.

Feyenoord
Over het sponsorcontract met Feyenoord heeft Greenchoice met Stichting DOEN, de toenmalige aandeelhouder van Qurrent, bij de overname al goede afspraken gemaakt. Stichting DOEN heeft de sponsorverplichting, die loopt tot seizoen 2020/2021, gegarandeerd. Feyenoord heeft dan ook volledige zekerheid over de inkomsten uit het hoofdsponsorcontract voor de totale contractduur.

Qurrent zal echter in het nieuwe voetbalseizoen niet meer op het shirt verschijnen. En Greenchoice ook niet. Feyenoord heeft Qurrent weliswaar een enorme groei in naamsbekendheid opgeleverd, maar Greenchoice kiest voor een andere aanpak. Van oudsher werken zij met beperkte marketingbudgetten vanuit de strategie om vooral aandacht te verdienen met inhoudelijke campagnes en projecten. Wanneer Greenchoice partijen sponsort, zijn dat vrijwel altijd kleinschalige, missie-gerelateerde projecten en partijen.

Feyenoord heeft de vrijheid om in samenwerking met Stichting DOEN een nieuwe strategische partner (sponsor) te zoeken.

Groene Legioen
Voor het Groene Legioen, de Qurrent-leden met een Feyenoord-hart, verandert er met deze beslissing niets. Zij blijven gewoon tot het einde van het voetbalseizoen van de voordelen genieten die hen zijn toegezegd.

0 reacties

Geen reactie

Reageer