Beantwoord

Energiemonitoring software

  • 15 juni 2017
  • 2 reacties
  • 194 keer bekeken

Hi

om de energieverbuik te zien heb ik Domoticz (op een raspbarry p), die de slimme meter uitleest
denk dat de qbox min of meer hetzelfde doet

graag zou ik willen proberen om software te schrijven, die de data kan opsturen, net zoals de qbox dat doet.
is er vanuit Qurrent hier een opening voor?

ik vind de melding in de app/website over qbox irri. De slimme meter wordt dagelijks uitgelezen, maar het duurt ongeveer 3 dagen voordat je data ziet...
icon

Beste antwoord door Natalia van Qurrent 16 juni 2017, 13:18

Hoi Rene,

Dank voor je bericht! Ik stuur het door naar Niels, productowner Qbox. Wie weet kunnen Qurrent en jij iets voor elkaar betekenen op het gebied van energiemonitoring. :)

Groeten,

Natalia
Bekijk origineel

2 reacties

Hoi Rene,

Dank voor je bericht! Ik stuur het door naar Niels, productowner Qbox. Wie weet kunnen Qurrent en jij iets voor elkaar betekenen op het gebied van energiemonitoring. :)

Groeten,

Natalia
Reputatie 4
Badge +5
Hoi Rene,

Toevallig heb ik ook een hele tijd een Raspberry Pi met Domoticz erop gehad als spin in m'n Zwave web (ben nu een Fibaro HC2 aan het uitproberen).

Het is in principe mogelijk om de data op te sturen net zoals een echte Qbox dat doet. Maar zonder echte Qbox is dat voor jou aardig wat programmeerwerk en voor ons een boel handmatig aanpassen in ons systeem. Het is dus voor iedereen makkelijker als je een echte Qbox bestelt. Als klant betaal je alleen borg en is de Qbox zelf verder gratis. De grote voordelen van de Qbox zijn dat de Qbox meet per minuut ipv per kwartier en dat die data binnen vijf minuten ook zichtbaar is in Mijn Energie. De grafieken in Mijn Energie zijn met een Qbox dus gedetailleerder en up to date.

Welke melding over de Qbox in Mijn Energie vind je irritant?

De vertraging van de data van de slimme meter is vervelend, dat vinden wij zelf ook. Hier kunnen wij echter niks aan doen. De data wordt namelijk eerst een hele dag (of langer) verzameld door de slimme meter zelf. Daarna wordt die data de volgende dag opgehaald door de netwerkbeheerder. Vervolgens wordt met vertraging die data via via doorgestuurd, gecontroleerd en halen wij de data vervolgens ook weer één keer per dag op. Over het algemeen duurt het één a twee dagen voordat de data beschikbaar is in Mijn Energie. Maar het gebeurt wel eens dat er een fout zit in de data of dat er extra vertraging is. Pas als de data gecontroleerd en compleet is krijgen we alle data van een dag terug en is die zichtbaar in Mijn Energie.

Met vriendelijke groeten,

Sebastiaan

Reageer