News

Hoeveel groene energie is er nou echt in Nederland?

  • 1 februari 2018
  • 7 reacties
  • 559 keer bekeken
Hoeveel groene energie is er nou echt in Nederland?
Reputatie 5
Badge +13
Zo. En ook Malta is ons voorbij. Nederland bungelt onderaan de ranglijst. Onze klimaatdoelstellingen voor 2020? Daar zijn we nog mijlenver van verwijderd…
Stilzitten is geen optie. Meer Nederlanders moeten nu over op groene energie!

Nederland daalt in de ranglijst
Dit onderzoek uit januari 2018 laat zien dat ons aandeel duurzamere energie niet al te best is. In de Europese ranglijst zijn we zelfs een plek gezakt. Er is maar één land dat minder duurzame energie opwekt en dat is Luxemburg…

Wie ga jij overtuigen?
De oplossing? Investeren in de toekomst. Help anderen met overstappen op groene energie en zelf opwekken! Wie ga jij helpen?


7 reacties

Reputatie 5
Badge +14
Is te verwachten met de haagse energiepolitiek. Er gaat geen enkele stimulans uit van het gevoerde energiebeleid. Als ik een energiebesparende investering doe zal er ergens anders wel weer een verhoging plaats vinden of afgeschaft worden. Althans dat is volgens mij de grootse teneur hier in NL.
Het zal niet lang duren voordat we echt als laatste zullen eindigen.
Reputatie 5
Badge +13
Daarom is het inderdaad zo belangrijk dat zo veel mogelijk mensen zelf de beslissing moeten maken om over te stappen naar groene energie.🍀
Gisteravond (zondag) bij Lubach eindelijk de waarheid over de "groene energie" cijfers! Een "eye opener". Samengevat komt het neer op handel in groene stroom certificaten en het opstoken van houtsnippers als z.g. "biomassa" waar hele bossen voor gesloopt worden!
De werkelijk opgewekte groene energie, windmolens en zonnepanelen is maar een fractie van het gepropageerde.
De stroom die uit het stopkontakt komt is dus voor het grootste deel griis of zelfs in hedendaagse termen zwart!
Reputatie 5
Badge +13
Inderdaad @P.Scheidema , goede en duidelijke uitleg van Arjen Lubach! Was het voor jou een "eye opener"?

Helaas noemt hij in het filmpje niet hoe je kan zien of je echt voor een duurzame leverancier hebt gekozen. Dan zouden misschien veel mensen een overstap willen maken en investeren in Nederlandse groene energie i.p.v. in die certificaten. 🤔

Voor iedereen die ook het filmpje wil zien:
Reputatie 5
Badge +14
Doet mij denken aan dat reclamefilmpje van dat echtpaar wat aan een stopcontact ruikt en tot de conclusie komen dat het niet stinkt.
Nog even reageren op de reactie van Tanja. De leverancier kan natuurlijk wel "groen" zijn, maar het gaat erom wat er uit het stopcontact komt. Dat is altijd een mix van wat producenten erin stoppen en dat is tot dusver nog maar bar weinig groen.
Zelfs al zou iedereen zonnepanelen op z´n dak leggen, dan zal dat niet voldoende opleveren. Bovendien kan dat helemaal niet, want de infrastructuur is daar niet geschikt voor en ga er maar aan staan om kabels, onderstations en aansluitingen te vervangen c.q aan te passen.
Reputatie 5
Badge +13
Hoi @P.Scheidema , inderdaad dat is een mix. Maar hoe meer groene energie er komt, hoe groener die uit je stopcontact is. En hopelijk ooit 100% groen is.

Alleen zonnepanelen op een dak zijn inderdaad niet voldoende, niet iedereen zijn dak is daar voor geschikt. Er zullen ook meer windparken en zonneparken en misschien in de toekomst andere 100% groene energie bij moeten komen om alles groen op te wekken.

Reageer